Miniklerin Projeleri Yarıştı

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim ve Kültür Şenliği’nde ilkokul grubundan Toprak Adahan Gökdağ ‘Çölyak Hastalığı’na İlaç’ temalı projesiyle birinci olurken, anaokulu grubundan Emir Sezer ‘Gitar Kutusundan Takı Kutusu Yapımı’ projesiyle birinciliği kazandı.

Miniklerin Projeleri Yarıştı
İzmir Koleji tarafından düzenlenen İlkokul ve Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim ve Kültür Şenliği veli ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.Etkinlik hakkında açıklama yapan Proje Koordinatörü Duygu Bulunmaz , ‘’ Bilimsel proje, merak edilen bir konu hakkında bilimsel yöntem kullanarak bir deney, araştırma, koleksiyon ya da bir buluş yapma sürecidir. Bizler de öğrencilerimizin her alanda bu süreci yaşamalarına fırsat verdik. Öğrencilerimiz yaptıkları proje çalışmaları ile bakış açılarını genişleterek aynı zamanda da araştırma becerilerini geliştirdiler’’ dedi.

BİRBİRİNDEN FARKLI KOLEKSİYON TASARIMLARI

Öğrencilerin belli bir düzen, sabır ve planlı çalışma gerektiren projelerini sergilemek için heyecanla beklediklerini anlatan Bulunmaz sözlerine şöyle devam etti: "

"Koleksiyon yapma alışkanlığı çocuklara, bir dönem ya da obje konusunda derin bilgi sahibi olma, koruma içgüdüsü ve disiplin kazandırırken, kendilerini farklı hissetmelerini ve duygularını ön plana çıkarmayı da sağlar. Koleksiyonların geleceğe dair en iyi yatırımlardan biri olduğunun altını çizerek birinci sınıf öğrencilerimizi de bu işe yönelttik. Birbirinden güzel koleksiyon tasarımları şenliğimize renk kattı. Dört yaş birimimizin dinozorlara olan merak ve ilgileriyle birbirinden eğlenceli ve bilgi dolu etkinlikler gerçekleştirildi.

Beş yaş birimi ve hazırlık sınıfı öğrencilerimiz de “Mutlu Atıklar” temalı projeleriyle geri dönüşümün önemini vurguladılar. İkinci , üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz hazırladıkları projeleri jüri üyeleri karşısında anlatırken oldukça heyecanlıydılar. Birbirinden değerli projeler arasından seçim yapmak jüri üyelerini oldukça zorladı. Kulüp etkinlikleri de şenliğimizin hareketli ve eğlenceli etapları arasındaydı. Jimnastik kulübü, halk oyunları kulübü ve drama kulübü sahne performanslarıyla izleyenleri etkiledi. Lise öğrencilerimizden Berke Ali Avcı da danışman öğretmeni ile birlikte robot gösterisi yaparak miniklerin ilgisini çekti. Mancınık ve Uçan Yumurta yarışmaları ile öğrencilerimiz kendi hazırladıkları düzeneklerle hünerlerini gösterdiler. Her anı dolu dolu geçen şenliğimize katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.’’
Kaynak: İHA