KTO Karatay Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi‘nde 4. kez mezuniyet coşkusu yaşandı. Üniversitenin 500 öğrencisi diplomalarını aldı. Öğrenciler törende KTO Karatay Üniversitesi’ne özgü börk ve cübbe giydi. Bölüm birincileri şed kuşandı.

KTO Karatay Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Osmanlı’ya devlet adamı yetiştiren Karatay Medresesi’nin günümüzdeki temsilcisi olan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi yoğun katılımlı ve görkemli bir törenle yeni mezunlarını verdi. Hukuk, Mühendislik, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksekokulu’ndan mezun veren üniversite bu yıl İnşaat Mühendisliği, Sosyal Hizmet ve İç Mimarlık bölümlerinden ilk kez mezun verdi.

Törene Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, oda ve borsa başkanları, adli ve mülki erkan, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

AKADEMİSYEN SAYISI 2 KATINA ÇIKTI

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanan törende açılış konuşmasını KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade yaptı. KTO Karatay Üniversitesi’nin bölge ve ülkenin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun programlar doğrultusunda eğitim verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sade, “Baş döndürücü bir büyümeye nitelik katma hedefimiz de aynı hızda ilerliyor. Geçtiğimiz yılki mezuniyet törenimizde 21 programla eğitim verirken, bu yıl bu sayıyı eşsiz bir hızla 35 programa yükselttik. Öte yandan, lisansüstü program sayımız ise 16’ya yükseldi. Öğrenci sayımızın da önümüzdeki yıl 4000’den 6000’e yükselmesini öngörüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Sade, çok değerli akademisyenleri üniversite bünyesine kattıklarını belirterek, “Geçen yıl 140 olan akademisyen sayımızı iki katına çıkarak 280 akademisyenle eğitim veriyoruz. Son bir yılda, alanında yetkin, önemli bir kısmı yurt dışında doktorasını yapmış çok sayıda akademisyenimizi kadromuza dâhil ettik. Yeni akademik yılda da yeni programlarla eğitimimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

KADİM ÜNİVERSİTE

KTO Karatay Üniversitesi’yle yaklaşık 8 asır boyunca eğitim veren Karatay Medresesi’nin yeniden eğitime açıldığını ifade eden Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise, “90 yıl aradan sonra tekrar eğitime başlayan üniversitemiz, güçlenerek yoluna devam ettikçe Konya’nın Anadolu Türk tarihindeki önemi ve Karatay Medresesi’nin ruhu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

“Türkiye’nin kadim üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi mezunu kimliğinizi gururla taşımanızı istiyorum” diyen Öztürk sözlerine şöyle devam etti; “Bu kimlik hayatınızda size birçok kapıyı açacaktır. 20 bin üyesiyle büyük bir ailenin arkanızda olduğunu mezuniyetten sonra da yanınızda olacağımızı unutmayın. Çünkü biz Konya Ticaret Odası olarak üniversitemizde akademik eğitimle iş dünyasını bir araya getirmeyi amaçladık. Gençlerimize bilgi ve deneyimi bir arada sunmak istedik. Buradan mezun olarak ilk adımını attığınız mesleklerinizde en iyisi olmaya gayret gösterin ve kendinizi geliştirmekten vazgeçmeyin. Çalışma hayatınızda kazanacağınız başarılar sizin kadar bizim de göğsümüzü kabartacaktır.”

KTO Karatay Üniversitesi ile Konya olarak gurur duyduklarını aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasında, “Artık şehrimiz üniversiteler şehri olma yolunda ilerliyor. Konya’da, temeli Selçuklulara dayanan KTO Karatay Üniversitesi sosyal, kültürel ve ticari anlamda şehrimize büyük katkılar sunuyor” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “Bu ülke için hizmet edecek gençlerin KTO Karatay Üniversitesi’nden mezun olduğunu görmek gurur verici, mezunlarımızı tebrik ediyorum. Bizler üzerimize düşeni yapmaya her daim hazırız” dedi.

Konya Valisi Yakup Canbolat da “Konya’da, bu kadim şehirde, KTO Karatay Üniversitesi mezuniyet töreninde olmak gurur verici. Mezun olan gençlerimizin vatana, millete hayırlı işler yapmasını diliyorum” dedi.

BÖLÜM BİRİNCİLERİ ŞED KUŞANDI

Konuşmaların ardından sertifika ve diploma törenine geçildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek KTO Karatay Üniversitesi’nde Türkçe eğitimi alan öğrencilere sertifikaları verildi.

Yeni akademik yılı, yeni logosuyla karşılamaya hazırlanan üniversite, logo revizyonu için düzenlediği yarışmanın ödüllerini de mezuniyet töreninde takdim etti. Ödüllerin ardından diploma törenine geçildi. Bölüm birincilerine diplomaları Rektör Prof. Dr. Bayram Sade tarafından verildi.

Birinciler adlarını mezuniyet kütüğüne çakarken, Prof. Dr. Sade, birincilere Ahilik geleneğine özgü şed bağladı.

AHİLİK FELSEFESİYLE HAREKET EDİYOR

Törende mezunlar adına konuşmayı Uluslararası Ticaret Bölümü ve üniversite birincisi Beyza Aksoy yaptı. Başarısında büyük pay sahibi olan üniversitenin mütevelli heyetine ve hocalarına teşekkür eden Aksoy ödülünü mütevelli heyeti başkanı Selçuk Öztürk’ten aldı.

Eğitim ve çalışma hayatında Ahilik mirasını esas alan KTO Karatay Üniversitesi’nin mezuniyet töreninin sonunda, mezunlar ahilik yemininden esinlenerek hazırlanan mezuniyet yeminini etti. Tören, iftarda misafirlere geleneksel Konya pilavı ikramıyla son buldu.
Kaynak: İHA