Koç Üniversitesi '22. Lisans Ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç: 'Biz hem lisemizde hem de üniversitemizde çağdaş, donanımlı, demokrasiye inanmış, kendine güvenen, arayan, sorgulayan, araştıran öğrenciler yetiştirmek istiyoruz'.

Koç Holding Yönetim Kurulu ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç, 'Biz hem lisemizde hem de üniversitemizde çağdaş, donanımlı, demokrasiye inanmış, kendine güvenen, eleştirisel düşünen, arayan, sorgulayan, araştıran öğrenciler yetiştirmek istiyoruz.' dedi.

Koç Üniversitesinin “22. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni”nin öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Koç, üniversiteyi birincilikle bitiren Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Oğuzhan Çelebi'yi tebrik etti.

Koç, 50 yaşından genç üniversite sıralamasında Koç Üniversitesinin Türkiye'de birinci, dünyada 36. olduğunu ifade ederek şunları anlattı:

'23 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar yol kat etmiş olmak hakikaten takdire şayan. Biz hem lisemizde hem de üniversitemizde çağdaş, donanımlı, demokrasiye inanmış, kendine güvenen, eleştirisel düşünen, arayan, sorgulayan, araştıran öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Koç Üniversitesinden mezun olanları da tebrik ediyorum. Umarım, memlekete faydalı insanlar olurlar. Bu üniversite rahmetli Vehbi Koç'un hayaliydi. İlk dersi kendisi vermişti. Aileye ilk fikri getiren de kendisi olmuştu. Bugünkü başarılarımızı görerek eminim ruhu şad oluyordur.'

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise bugün 1030 üniversite öğrencisini mezun ettiklerini belirterek, bunların 800'ünün lisans, diğerlerinin ise yüksek lisans ve doktora öğrencisi olduğunu kaydetti.

Üniversitenin Ar-Ge ve bilimde öncelik konularında olağanüstü başarılara imza attığını ifade eden İnan, iki yeni araştırma merkezini hayata geçirdiklerini söyledi.

İnan, doktora öğrenci alımında hızla ilerlediklerini anlatarak, şunları dile getirdi:

'Ar-Ge projelerimiz öyle gelişiyor ki Türkiye'de istediğimiz kadar doktora öğrencisi bulamıyoruz. Dolayısıyla öğrencilerimizin yarısını her yıl yurt dışından alıyoruz. Bunlar bir zamanlar bizim öğrencilerimizin yurt dışına doktora yapmaya gittiği gibi başka ülkenin öğrencileri de bize geliyor. Hem ülkemizde bilimsel gelişimin hem de üniversitemizin geldiği noktanın çok güzel bir simgesi. Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Oğuzhan Çelebi bizim üniversitemizin birincisi. Birinci olmak çok zor.'

Öğretim ve öğrenci kadrosunun kalitesini vurgulayan İnan, idare olarak 'Bizim yapacağımız en iyi şey bunların yollarından çekilmek' dediklerini, en hür ve serbest ortamı oluşturduklarını aktardı.

Prof. Dr. İnan, öğrencilerin önerilerini dikkate aldıklarına işaret ederek, 'Öğrencilerimize, Vehbi Koç ve Koç Ailesinin olağanüstü fedakarlıklarla kurduğu bu üniversiteyi 'gelmesi gereken en iyi yere getirelim' diyoruz. Binlerce burslu olarak okuyan öğrencilerimiz var.' diye konuştu.

Bir gazetecinin, okullardan bekledikleri kalitede öğrenci bulup bulamadıklarına ilişkin soru üzerine İnan, 'Bize gelen öğrenci kalitesi çok yüksek olduğu için, öğrencilerimizin yüzde 95'i ilk 50 binde. Buradaki eğitim kalitesindeki oynamaları ve değişimleri biz burada hissetmiyor olabiliriz. Başka üniversiteler bunu hissediyor olabilir.' yanıtını verdi.

Bursluluk oranına ilişkin soruya İnan, bursluluk oranlarının 5-6 yıldır aşağı yukarı aynı sevide gittiğini, öğrencilerin yüzde 73'ünün burslardan faydalandığını, tam burslu öğrenci oranının yüzde 41 düzeyinde bulunduğunu söyledi.

İnan, Vehbi Koç Vakfının her yıl bütçelerinin yüzde 30'u olan 30 milyon doları verdiğini kaydetti.

Koç Üniversitesi Hastanesine ilişkin soruya İnan, ikinci faz dedikleri inşaatın bu senenin sonunda biteceğini, onkoloji bölümü ve çocuk hastanesini büyüteceklerini söyleyerek karşılık verdi.

Üniversiteyi birincilikle bitiren Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Oğuzhan Çelebi ise bu okulda okumuş olmanın kendisine kattığı çok şeyin bulunduğunu belirterek, 'Bunlardan en önemlisi okulumuzun bize sağladığı serbestlik ve disiplinler arası eğitim anlayışı. Üniversiteye girdiğimde farklı bir alanda çalışmak istiyordum, sonra ekonomi bölümüne geçme şansı buldum. Eğitim hayatıma Koç Üniversitesinde Ekonomi Bölümünde yüksek lisans yaparak devam edeceğim.' dedi.
Kaynak: AA