İzmir'de Cinsel İstismar İddiası

Menemen ilçesinde savcılığa başvuran evli kadın, bir konuyla ilgili gittiği karakolda tanıştığı polis memurunun, daha sonra kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Menemen Cumhuriyet Savcılığına başvuran 35 yaşındaki S.Y, bir şikayet konusuyla ilgili gittiği Menemen Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis memuru S.D'nin önce kendisine yakınlık kurduğunu, daha sonra da cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü.

S.Y, şikayetçi olduğu savcılık ifadesinde başına gelenlerle ilgili şunları kaydetti:

'Annemle yaşadığım sorunlar nedeniyle Menemen Polis Merkezi Amirliğine giderek şikayetçi oldum. Burada tanıştığım polis memuru S.D. ile aramızda yakınlaşma oldu, birbirimizi sevdik. Kendisi ile sık sık telefonla da görüştük. Bu görüşmelerden birinde nerede olduğumu sormuştu. Ben de hastanede olduğumu söylediğimde yanıma geldi. 'Ben önden gidiyorum' diyerek evini tarif etti. Tarif üzerine gittiğim evinde birlikte olduk. Daha sonra da birkaç kez birlikte olduk. Annemle yaşadığım sorunlar nedeniyle depresyon ilaçları alıyorum. Psikolojik çöküntü içindeydim, polis S.D'nin, benim psikolojik zayıflığımdan faydalanarak cinsel istismarda bulunduğunu anladım, şikayetçiyim.'

- 'İlişki bitince şikayetçi oldu' iddiası

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 13 Haziran'da konunun savcılığa intikal ettiğinin öğrenilmesi üzere görev yeri değiştirilen polis memuru S.D. hakkında İzmir Emniyet Müdürlüğünce disiplin soruşturması başlatıldı.

Savcılıkça ifadesi alınan S.D'nin de S.Y. ile gönül rızasıyla ilişki yaşadıklarını belirtti. S.D, bir süre sonra bu ilişkiyi bitirmek istemesi üzerine S.Y'nin kendisi hakkında şikayetçi olduğunu iddia etti.

S.D, ilişkiyi bitirmek isteğini söylediğinde sinirlenen S.Y'nin, 'Ben de seni amirlerine şikayet edeceğim' dediğini öne sürdü.

Kaynak: AA