Dürümlü'deki Katliam

CHP Ankara milletvekilleri Yılmaz ve Emir, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti.

CHP Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, Diyarbakır'ın Dürümlü ilçesinde 12 Mayıs gecesi köylerinde barındırmak istemedikleri teröristlere karşı mücadele ederken PKK'lıların 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarını ziyaret etti.

Milletvekilleri Yılmaz ve Emir beraberlerinde CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ile Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, yaşanan katliama ilişkin bilgi aldı.

Yılmaz ve Emir, daha sonra patlamada yaşamını yitirenlerin mezarına giderek dua etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Milletvekili Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla katliamın yaşandığı köye geldiklerini söyledi.

Katliam sonrasında yaşanan acı tabloyu bir kez daha yaşadıklarını anlatan Yılmaz, yaşanan katliamın ağır izlerinin hala aile ortamlarında sürdüğüne şahit olduklarını belirtti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

'CHP, ülkede yaşanan her sıkıntıya ve yükselen her feryada, sessiz kalmadan koşuyor. Sorumluluk gereği üzerine düşen herşeyi yapıyor. Yetim çocuklarımızın karnelerini kutlamak, sorun ve sıkıntılarından haberdar olarak yapabileceğimiz katkı için buradayız. Genel Başkanımız muhtarı arayarak bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulundu.'

Emir de burada yaşanan katliamdan sonra Türkiye'nin yasa boğulduğunu belirterek, yaşanan acıyı buraya geldikten sonra daha yoğun bir şekilde hissettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Yılmaz ve Emir, köyden ayrıldı.

PKK'lı teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmiş, olayda 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA