Bağcılar'da Karne Sevinci

Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da karne sevinci yaşandı. Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki törende değişik kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler bisikletle ödüllendirildi. Bağcılar’da eğitim gören Suriyeli Sükkeyna Abdülaziz, kendisine sunulan eğitim imkanından dolayı teşekkür etti.

Bağcılar'da Karne Sevinci
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Kapanış töreni Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde düzenlendi.

Yılsonu sebebiyle büyük heyecan yaşayan öğrenciler ve aileleri karne sevinci yaşadı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır okulların kapanmasıyla eğitimin bitmeyeceğini belirtti.

Eğitim ömür boyu bitmediğini kaydeden Çakır, “Vücudumuzun bir organı duracak olsa kalbimiz ve beynimiz durmaz. Beyin değirmen gibidir. Öğütecek bir şey bulamazsanız o kendini öğütür. Beynimizi devamlı yenilemek zorundayız” diye konuştu.

“GENÇLİK MERKEZİ, BİLGİ EVLERİ, YAZ KAMPLARI VE CAMİLER ÖĞRENCİLERİMİZE HİZMET VERECEK”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise öğrencilerin bir önceki yıldan ders alarak sonraki yıllara daha iyi çalışmaları gerektiğini söyledi.

Çağırıcı ayrıca Gençlik Merkezi, Yaz Kampları, Bilgi Evlerimiz ve camilerin öğrencilere yazın da hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ahmet Cüneyt Yılmaz da konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v), ‘çocuklara iyilik yapanları, iyi davrananları ve onları sevindirenleri cennetle müjdelediğini’ kaydetti.

Yılmaz, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara güveniyoruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da konuşmasında öğrencilerin vaktini çalışarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Yılmaz, “İlçemizde 200 bine yaklaşan çocuğumuz yılsonu karnesi alıyor. Hep birlikte bir yılı daha başarıya dönüştürmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

SURİYELİ ÖĞRENCİ DUYGULANDIRDI

Suriyeli öğrencilerin sınıfında eğitim gören Sükkeyna Abdülaziz de duygusal bir konuşma yaptı. Ülkelerinde gökyüzünden uçakların bombalar yağdırarak evlerini yıktığını anlatan Abdülaziz, “Biz çocuklar kalem, defter ve öğretmen istiyorduk. Ancak bizim için okumak bir hayal oldu” dedi.

Annesi, babası ve kardeşiyle ölüm tehlikesi atlattığını anlatan Abdülaziz, “Annem bizi teselli etti ve Allah’a, acılarımızın ve korkularımızın sona ermesi için dua yaptı. Orada yaşamak imkanımız kalmayınca Türkiye’ye geldik. Bağcılar’da bize okuma imkanı sunuldu” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Programda Arif Nihat Asya İlkokulu öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okurken, Kirazlı İlkokulu öğrencileri de halk oyunlarından örnekler sundu. Yine Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri de ilahiler okudular.

30 ÖĞRENCİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Programda ayrıca ilçedeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ayrıca İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin de desteğiyle okullarında başarılı olan 30 öğrenciye bisiklet hediye edildi. İsviçre’de düzenlenen Grand Prix Yarışı’nda Avrupa Şampiyonası barajını geçerek bir üst yarışmaya katılmaya hak kazanan Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurşah Usta’da ödülünü Başkan Çağırıcı’nın elinden aldı. Usta, “İnşallah Rio Olimpiyatlarında da ülkemizi temsil edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA