241 Yabani Hayvana Şifa Oldular

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Bayrak: 'Bu yıl başından itibaren Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla sınırlarında toplam 241 yaralı yaban hayvanını tedavi ederek doğaya saldık'

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, 'Bu yıl başından itibaren Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla sınırlarında toplam 241 yaralı yaban hayvanını tedavi ederek doğaya saldık' dedi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada sorumluluk sahalarında bulunan Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla'da doğa koruma faaliyetlerini, tabiat parkı, milli park ve sulak alanlar ve yaban hayvanlarıyla ilgili faaliyetleri sürdürdüklerini söyledi.

Faaliyetleri arasında özellikle yaralı yaban hayvanlarının tedavisini de gerçekleştirdiklerini kaydeden Bayrak, 'Bölge Müdürlüğümüz sahasında bu yıl 241 yaralı yaban hayvanını tedavi ederek tekrar doğaya bıraktık. Bu yılın ilk 5 ayında da 190 yaralı yaban hayvanının tedavisini yaparak doğal yaşam alanlarına geri bıraktık. Biz yaban hayvanlarının korunmasıyla beraber, zarar görmüş yaralı hayvanlarımızın da tedavilerini gerçekleştiriyoruz.' dedi.

Son olarak Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde yaralı tavşan yavrusu ile ender görülen yavru ebabil kuşunun doğa ve hayvanseverler tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirten Bayrak, şunları söyledi:

'Yaralı tavşana muhtemelen bir araç çarpmış. Sorun olan arka ayaklarına veteriner hekimimiz müdahale etti, tedavisinin devamı için İzmir'deki merkezimize göndermemiz gerekecek. Yavru ebabil kuşu ise kedinin ağzından son anda kurtarılmış. Bu kuşun da muhtemelen kanadı kırık. Yavru kuşumuzu da tedavi edip yaşam ortamına geri bırakacağız.'
Kaynak: AA