24 Ustanın 48 Fotoğrafı İzleyicileri İle Buluştu

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından açılan ve 65 yaş üstü 24 ustanın 48 fotoğrafının yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

24 Ustanın 48 Fotoğrafı İzleyicileri İle Buluştu
Atatürk Evi Sergi Salonunda açılan sergi hakkında bilgi veren TFSF Başkanı İbrahim Göksungur, Türkiye’de ilk kez bu tema ile ustaların fotoğraflarının bir araya getirildiği gezici bir sergi açıldığını söyledi.

İlki 25 Ekim’de Ankara’da açılan serginin 12. durağının Kayseri olduğunu belirten Başkan İbrahim Göksungur, “Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Türkiye’deki fotoğraf derneklerinin üst örgütü ve fotoğrafla ilgili faaliyetleri düzenleyen bir çatı. ‘Ustalarımızdan’ sergisi bu tema ile Türkiye’de açılan ilk sergi. Sergiye olan ilgiden oldukça memnunuz.” dedi.

Fotoğraf sanatçılarından Ersin Alok da, 1953 yılından beri bu işle uğraştığını, genelde doğa fotoğrafları çektiğini belirtti.

Sanatçı Ersin Alok, “Bu sergide Türk fotoğrafçılığının usta isimleri yan yana gelerek Türk fotoğrafının ne noktada olduğunu izleyicilere anlatmak istedik. Seçkimizi olabildiği kadar Türkiye’nin her yerinde, her vilayetinde olabildiği kadar sunmaya çalıştık.” diye konuştu.

Fotoğraf meraklıları, sergideki eserleri 3 hafta boyunca görebilecek.
Kaynak: İHA