Üniversitede Bakılan Doğan Doğaya Bırakıldı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü tarafından Fakülte kampüsünde bulunan ve uçamadığı anlaşılan Delice doğan (Falco subbuteo) türü, bakımı yapılıp beslenerek doğaya salındı.

Üniversitede Bakılan Doğan Doğaya Bırakıldı
Kampüste Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Ambarlı tarafından uçamaz halde bir adet Delice doğan bulundu. Dekan Yardımcısı ve Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Akif Keten tarafından bakıma alınan ve İlk günlerde beslenme için verilen gıdaları almakta zorlanan doğan, gün geçtikçe iyileşti. Yedi gün süresince bakımı yapılan yırtıcı kuş, Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi’ndeki Orman Fakültesi binasının önünde yer alan ormanlık bölgede doğaya salındı.

Delice doğanı doğaya geri kazandırdıktan sonra görüşlerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, “Tüm canlılar gibi yaban hayvanlarının da yaşam hakkı vardır. Doğanlar, kartallar, şahinler gibi yırtıcı kuşlar, sayıca tabiatta diğer kuş türlerine nazaran az olan türlerdir. Dolayısıyla bu türlerin devamlılığın sağlanması önemlidir. Bu türlerin tabiattaki varlığı, bize bu ortamların sağlıklı olduğunu gösterir” diyerek Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nün doğal yaşamın sürdürülmesine hassasiyetle yaklaştığını dile getirdi.
Kaynak: İHA