Trafik Polisine Yumruk Atan Sürücüye 1 Yıl 2 Ay Hapis Cezası

Erzurum’da denetim yapan trafik polislerine ’alkol testi’ yaptırmayan ve bir polise yumruk atan sürücü, 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay geçtiğimiz yıl Yakutiye ilçe merkezi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. Denetim yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yol kontrolü sırasında sürücü Y.Y.’nin kullandığı 25 AT ...plakalı aracı durdurarak, "Lütfen ehliyet ve ruhsatınızı verir misiniz?" uyarısının ardından alkolmetre cihazı ile alkol kontrolü yapmak istedi. Buna sert tepki gösteren Y.Y., görevli trafik polisi A.Y.’ye yumruk atarak kontrol noktasından uzaklaştı. Polisin kısa süren takibi sonucu yakalanan Y.Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Y.Y. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

YUMRUKLU DAYAĞA 1 YIL 2 AY HAPİS CEZASI

Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Y.Y., "Yol kontrolü yapan memur bey bizden ruhsat ve ehliyetimizi istedikten sonra alkol muayenesi yapacağını söyledi.

Ben de tepki göstererek sinirlendim. Bu sırada arbede çıktı. Ben yumruk atmadım. Beraatımı istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Y.Y.’yi ’kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme, hakaret ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan 14 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme verilen hapis cezasını ertelemedi.
Kaynak: İHA