Teröre 'Takdirli' Yanıt

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör olayları yüzünden aylarca derslerinden mahrum kalan bazı öğrenciler, tüm olumsuzluklara rağmen takdir ve teşekkür belgeleri alarak, başarılı olmanın mutluluğunu yaşadı. 8’inci sınıf öğrencisi Serhat Kaya, “Okullarımızın kapalı olmasına rağmen inancımızı yitirmedik” dedi.

Teröre 'Takdirli' Yanıt
Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladığı el yapımı patlayıcılar yüzünden 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının bazı mahallelerinde sürdüğü Sur ilçesinde, en büyük zararı öğrenciler gördü. İlçede eğitim gören 17 bin öğrenci bir süre eğitimlerinden mahrum kaldı. Öğrencilerden 12 bin 500’ü bir süre sonra kentteki diğer okullarda, 4 bin 500’ü ise ilçede sağlam kalan okullarda eğitimlerine devam etti. Türkiye’nin diğer illerindeki akranlarının aksine çok daha zor koşullarda eğitim gören Surlu öğrenciler, terörün yıkımına aldıkları takdir ve teşekkür belgeleri ile yanıt verdi.

“BİRİNCİ DÖNEM DOĞRU DÜRÜST OKULA GİDEMEDİK”

İlçenin Melik Ahmet Mahallesinde bulunan ve çatışmalar yüzünden bir süre kapalı kalan Tevfik Fikret İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 8. sınıf öğrencilerinden Azad Güngörmez, teşekkür belgesi aldığını belirterek, birinci dönemde doğru dürüst okula gidemediklerini belirtti.

Bu yüzden birinci dönem derslerinin kötü olduğunu anlatan Güngörmez, “Bunun nedeni de gidememiş olmamızdır. Çatışmalar yüzünden birkaç ay okulumuza gidemedik ama 2. dönem okula gittik ve derslerimizi düzelttik. En iyi dersim şu an fen. Bazı arkadaşlarımız okulunu değiştirmek zorunda kaldı. Çoğu gitti. Hemen hemen sınıfımızda kimse kalmadı” dedi.

“İNANCIMIZI YİTİRMEDİK”

Aynı okulda 8’inci sınıf öğrencisi olan ve takdir belgesi alan Serhat Kaya ise “Okullarımız kapalı olduğu halde inancımızı yitirmedik ve derslerimize yoğunluk vererek kendimizi toparladık. İleriki günlerde tercih yapacağız. Olumlu yönde olacağını umuyorum. Genellikle zorluklarla yaşamamıza rağmen iyi liselere geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

KARNE DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI

Öte yandan, ilçede bulunan İskender Paşa İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.

Törene, Sur Kaymakamı Memduh Tura, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Tura, “Sur içindeki okullarımızın karne heyecanına ortak olmak için buradayız. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı okullardaki öğrencilerimizin okuduğu okulları ziyaret ettik. Öğrencilerimize karnelerini verdik. Görüyorum ki zor şartlara rağmen terörün olumsuz şartlarına rağmen eğitimlerini devam ettirmişler ve birçoğu da başarılı bir şekilde eğitimlerine devam ediyorlar. Hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi tüm bu olumsuz şartlara rağmen eğitimlerini hiçbir zaman aksatmadan devam ettirdikleri için tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA