Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Özyıldırım: 'Şimdiye kadar binlerce vatandaş, çekiliş kuponlarını alarak organizasyona katıldı. Çarşı esnafı olarak tüketicilerin bayram alışverişini erken yapmalarını öneriyoruz'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde alışverişin canlandırılması amacıyla düzenlenen ve 25 Haziran'da sona erecek 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri', Ramazan Bayramı öncesinde çarşıya hareketlilik kazandırdı.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 22 Nisan'da başlayan alışveriş günleri kapsamında 7 asırlık tarihi çarşıda bayram alışverişini erken yapanlar, 10 otomobil, 10 dizüstü bilgisayar ve akıllı cep telefonu kazanma şansı yakalıyor.

Açıklamada görüşleri yer alan Tarihi Çarşılar Federasyonu ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım, yürütülen organizasyonun çarşıya büyük bir canlılık kazandırdığını belirtti.

Türkiye'deki tarihi çarşılar arasında bugüne kadar 'büyük' ödüllerin dağıtıldığı bir organizasyon yapılmadığını ifade eden Özyıldırım, şunları kaydetti:

'Birbirinden önemli hediyelerin dağıtılacağı çekilişe katılmak için tüketiciler, Ramazan Bayramı alışverişini erken yapsın. Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri, 25 Haziran'da sona eriyor. Şimdiye kadar binlerce vatandaş, çekiliş kuponlarını alarak organizasyona katıldı. Çarşı esnafı olarak tüketicilerin bayram alışverişini erken yapmalarını öneriyoruz.'

Uluçarşı Dernek Başkanı Gülay Topkıran da alışveriş günlerinin ticaretin kalbinin attığı çarşı için önemli bir organizasyon olduğunu, organizasyonun bundan sonra da devam etmesini istediklerini aktardı.

Etkinliğin sona ermesinin ardından 30 Haziran'da BTSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek çekilişle belirlenecek vatandaşlara, hediyeleri verilecek.
Kaynak: AA