Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem Öğrencilere Karne Dağıttı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ankara’da Orhangazi İlkokulu’nda öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 17 milyon 588 bin 958 öğrenci bugün karnelerini alıyor. Orhangazi İlkokulu’nda 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi yıl sonu karne dağıtım törenine katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, öğrencilerle sohbet etmesinin ardından karnelerini ve hediye çantalarını takdim etti. MEB’in hediye çantalarını alan öğrenciler mutluluklarını dile getirdiler.

2015-2016 eğitim-öğretim dönemini değerlendiren Erdem, “2017 19 Eylül’de inşallah başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı büyük bir aile. 17,5 milyon öğrencisi, 650 bin dersliğiyle, 1 milyon öğretmeniyle dünyada önemli bir yere sahip eğitim ordusu var. Çok başarılı bir dönem geçirdiğimizi düşünüyoruz. MEB yaptığı güzel uygulamaları çok da paylaşmıyor diye düşünüyoruz. Çünkü hepimizin çocukları var. Ben biliyorum ki benim çocuklarım benden daha iyi bir eğitim aldı. Kitapları masalarına konuyor, her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Öğretmen eksikleri yok. Onlar geleceğe çok daha iyi hazırlanıyorlar. Yeni dünyanın, modern dünyanın bilim çağının gereklerine göre yetişiyorlar. İnşallah 2017 ve sonrası dönemde de gelişerek bu eğitim ordusu daha iyi bir eğitim verecek” diye konuştu.

"KARNENİN TEK BAŞINA BİR BAŞARI ÖLÇÜTÜ OLMADIĞINI BİLİYORUZ"

"Karnenin tek başına bir başarı ölçütü olmadığını biliyoruz" diyen Erdem, şunları kaydetti:

“Buradaki okuldaki başarılarını ölçmüş olduk. Aileler de böyle davranmalı. Ancak karneleri çok iyiyken hayatta başarısız olmuş, çok daha zayıfken de başarılı olmuş insanlar var. O zaman tek başına bir ölçü değil. Hayattaki diğer faktörler sosyal çevresi ve kendine güveni olan gençler yetiştirebilmemiz önemli. Bunları da dikkate alarak çocuklarımızı yormadan tatili kitap okuyarak, tiyatroya, sinemalara giderek, aileleriyle birlikte spor yaparak, toprakla, ağaçla, bitkilerle haşır neşir olarak geçirmelerini arzu ediyoruz.”

Polis lojmanları içinde yer alan Orhangazi İlkokulu öğrencilerine de seslenen Erdem, “Çok önemli bir görev yapıyor babalarınız. Memleketimizin korunmasında, güvenliğinde adaletle vatandaşlarımızın her şeye ulaşmasında önemli görev yapıyorlar. Hem babalarınıza hem annelerinize çok selamlarımızı götürün” dedi.

“ÇOK HEYECANLIYIM"

Karnesini alan 2’inci sınıf öğrencisi Ecem Acar, yaz tatilinde İstanbul’a gideceğini belirterek, “Orada benim anneannem, dedem, akrabalarım yaşıyor. Oradan da denize gideceğiz. Çok heyecanlıyım” dedi.

Beden eğitimi öğretmeni olmak istediğini söyleyen Acar, spor yapmayı çok sevdiğini kaydetti.

Karnesinin iyi olduğunu söyleyen Alper Ertuğrul ise, yaz tatilinde kitap okuyacağını, gezeceğini, ders çalışacağını ve memleketi Kayseri’ye gideceklerini anlattı. Karne hediye olarak bisiklet isteyen Fenerbahçeli Ertuğrul, futbolcu olmak

istediğini, en sevdiği futbolcunun Ronaldo olduğunu ifade etti.

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 19 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

2016-2017 eğitim-öğretim yılı ise Kurban Bayramı’ndan sonra 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve ilk dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından ikinci yarıyıl 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma günü öğrenciler yaz tatiline girecek.
Kaynak: İHA