Menemen'de İftar Programı Ve Sertifika Töreni

Menemen Ticaret Odası (MTO)’nın iftar programı ve sertifika töreni, yoğun bir katılımla yapıldı.

Menemen'de İftar Programı Ve Sertifika Töreni
Menemen Ticaret Odası (MTO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kuzey Merkez Müdürlüğü’nün işbirliğinde yapılan iftar ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla yapılan programa Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit ve Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral birer konuşma yaptıktan sonra girişimler sertifikalarını aldı.

Yılmaz Güral verilen eğitimlerde 420 kişinin sertifika aldığını, 132 girişimcinin iş yerlerini açtığını söyledi.

Güral, "Biz her zaman söylüyorduk ’hizmette sınır ve sinir yoktur’ diye genç arkadaşlarımızı iş sahibi yapmak için çalışıyoruz. Devletten aldıkları parayı kendi paralarından daha önem vererek kullanıyorlar; neden derseniz devletimiz bu parayı sizlerden bizlerden aldığı vergilerden ödüyor. KOSGEB’e çok teşekkür ederim. Kuzey aksında MTO çok destek oluyorlar. Projesi kabul edilen girişimci kısa bir eğitimin ardından iş yeri sahibi olabiliyor. Mesleki ve teknik eğitim mezunlarını istihdam edecek imalat sektörü, teknoloji kullanılabilecek yenilikçi fikirlere öncelik veriliyor" dedi.

Programa ayrıca, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Serbülent Sancar, Menemen Vergi Dairesi Müdürü Uğur Bayraktar, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanvekili Ercan Korkmaz, İzmir SGK İl Müdür Yardımcısı Nihat Seçkin, İzmir Emlakçılar Odası Mesut Güleroğlu, siyasi parti üyeleri ve sivili toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA