Kocaeli'den Mardin'e Yardım Tırı

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından terörden mağdur olan aileler için toplanan gıda yardımlarının bulunduğu tır, Mardin'e gönderildi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından terörden mağdur olan aileler için toplanan erzak yardımlarının bulunduğu tır, Mardin'e uğurlandı.

Perşembe Pazarı Alanı'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Genel Merkezi Halkla İlişkiler Başkanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında, 9 büyükşehirin terörden mağdur olan kentlerle 'kardeş' ilan edildiğini belirtti.

Kocaeli'nin Mardin ile kardeş şehir olduğunu aktaran Ceyhan, 'Başta ramazan ayı olmak üzere devam eden zamanlarda bayramlardan sonraki süreçte de bizler Mardin'e terörle mücadele eden ve bu mücadelede halkın ve devletin yanında olan tüm kardeşlerimize hem sahip çıkmak hem yardımcı olmak bağlamında ne yapılması gerekiyorsa elimizde gelenin en iyisini yapmak adına çalışmalarımıza hız verdik.' ifadesini kullandı.

Ceyhan, bugün 3. tırın uğurlanacağını, yaklaşık 2 bin koliye yakın yardım paketini Mardinli vatandaşlara göndereceklerini bildirdi.

Toplamda 15 tırlık bir yardım hazırlamayı amaçladıklarına işaret eden Ceyhan, bunların içerisinde sadece gıda malzemelerinin bulunmayacağını kaydetti.

- '500 adet bisiklet götürmeyi düşünüyoruz'

Ceyhan, Ramazan Bayramı dolayısıyla da 4 bin Mardinli çocuğa bayramlık kıyafet almayı planladıklarını anlattı.

Mardin'e 4 bin çocuk ayakkabısı da ulaştıracaklarını dile getiren Ceyhan, şunları söyledi:

'Ayrıca 1 tır temizlik malzememiz olacak. Mutfak araç gereçlerinin yer aldığı bir tır da hazırlanıyor. 500 adet bisiklet götürmeyi düşünüyoruz. Buradaki çocukların faydalandığı imkanlardan faydalansınlar istiyoruz. Bütün bunları tamamladıktan sonra da AK Parti ailesi olarak yaklaşık 100 kişiden oluşan bir heyetle Mardin'e gideceğiz. 25 Haziran Cumartesi günü inşallah öğlen civarında Mardin'e inip, hem gönül sofralarına hem oradaki vatandaşlarımızla kucaklaşacağız.'

Daha sonra yardım tırı, dualarla Mardin'e uğurlandı.
Kaynak: AA