Kırmızı Açıklaması 'Çapraz Satış Tekniklerini Geliştireceğiz'

Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, çapraz satış tekniklerini geliştirerek satışlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kırmızı Açıklaması 'Çapraz Satış Tekniklerini Geliştireceğiz'
Çapraz satış tekniklerini geliştirerek satışlarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “Biz ister kasko, trafik, yangın, ister ferdi kaza olsun, hangi ürünü satarsak satalım sigortalımıza diğer ürünlerin sunumunu da yapıp mutlaka kullanmadığı bir ürün daha satmaya çalışıyoruz” dedi.

Şirketin farklı branşlardaki üretiminden söz eden Kırmızı, özellikle ferdi kazada sektörün en çok üretim yapan üç şirketinden biri olduklarını söyledi.

Çapraz satışın büyümede etkili bir yöntem olduğundan bahseden Kırmızı, kasko ve trafik sigortasıyla ilgili de tespitlerde bulundu.

Nihat Kırmızı, üretimde üçüncü durumda oldukları ferdi kazada birçok sendika, kamu kurumu ve özel şirketlerle işbirliği içinde bulunduklarını belirtti.

Kırmızı, “Daha geçen ay 11 sendikanın toplam 1 milyon üyesine ferdi kaza yaptık. Üyelerin eş ve yakınlarına da bu poliçeyi yapmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ SİGORTALININ İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK”

Oto branşında özellikle trafikteki prim artışlarının tüm sektörde üretimde ağırlığı ciddi oranda artırdığını belirten Kırmızı, “Bu noktada biz ek teminatlar ve assistans hizmetleriyle kasko ve trafik ürünlerini zenginleştirerek, sigortalının bir hasar anında işini daha da kolaylaştırıyoruz. Biz ister kasko, ister trafik, ister yangın, ister ferdi kaza olsun hangi ürünü satarsak satalım sigortalımıza diğer ürünlerin sunumunu da yapıp, mutlaka kullanmadığı bir ürün daha satmaya çalışıyoruz. Çapraz satış yöntemi ile portföyümüzü daha dengeli devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“KASKO VE TRAFİK BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI ÜRÜNLER”

Kasko ve trafik oto branşı içerisinde benzer görülse de aslında birbirinden çok farklı ürünler olduğunu hatırlatan Nihat Kırmızı, “Bu yılın ilk yarısını sektör tamamen trafik konuşarak geçirdi diyebiliriz. Trafik sigortası yola çıkan her aracın zorunlu olarak yaptırdığı ve üçüncü şahsı yani karşı tarafı teminat altına alan bir ürün. Bu kavram yanlış anlaşılmasın. Kaza esnasında karşı tarafa ödeme yapılıyor, fakat trafik poliçeniz olmaz ise bedeli sürücüye yansıtılıyor. Bu anlamda sigorta sürücüyü de koruyor. Fakat kasko tamamen kendi aracını koruyan bir sigorta modeli. Her an ihtiyaç olabilecek teminatlar içeriyor. Hem kasko hem de trafik sigortasına sahip bir araç sahibi hiçbir zaman ağır kusur gerçekleşmemişse cebinden para ödemek zorunda kalmaz. Yani zaten zorunlu poliçem var diye düşünürsek bir hasar anında karşı taraf ödenirken kendi aracınızı cepten ödemeniz biraz can sıkabiliyor. Kasko bu anlamda çok önem arz ediyor” dedi.

“SİGORTA HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

“Trafik sigortası, karşı tarafa ödenen fakat özellikle bedeni hasarlara çok yüksek teminatlar veren bir sigorta” diyen Kırmızı, “Trafik poliçelerinde hususi araçlar için bedeni teminat kişi başı 310 bin lira olay başı 1 milyon 550 bin lira vererek hem karşı tarafın hasarını ödeyip hem de sigortalıyı böyle bir mali yükten kurtarmaktadır. Şirketlerin ödediği milyarlarca liralık tazminatlar sigortanın ne kadar hayati önem taşıdığını göstermektedir. Fiyat artışı artık bir istikrara kavuştu denebilir. Belki önümüzdeki aylarda bir oranda düşse de bu düşüş bu yılki artış oranı kadar yüksek olmaz” sözcüklerini kullandı.

“SİGORTA BİLİNCİ ARTIRILMALI”

Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, bu yıl sigortanın ve sigortacılığın çok konuşulduğunu söyledi.

‘Trafik fiyatlarındaki artış oranına bağlı bir gündem oluşsada şirketlerin açıkladığı milyarlarca liralık tazminat ödemeleri, verilen hizmetler aslında sigortalının nasıl bir yükten kurtulduğunu ve sigorta yapmanın da önemini ortaya çıkarıyor’ diyen Kırmızı konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Bu gündem daha organize bir yapıda sigortanın önemini vurgulayarak devam ettirilmeli. Kamu spotları ile Türkiye Sigorta Birliğinin ve sigorta şirketlerinin çalışmaları ile sigortalılık bilinci çok daha fazla artacaktır. Sigortalılarla birebir muhatap olmaları sebebi kendilerine ile büyük iş düşen aracıların çapraz satış tekniklerini geliştirmeleri ile de bu bilinç artmaya devam edecektir. Ekonomik gelişimde bu bilincin artması için yapılan çalışmaları çok destekleyecektir. Her geçen yıl araç kalitesi ve yeni araç sayısı artıyor. Bu da kasko poliçelerinin sayısını artıracaktır. Trafik ile kaskonun farkı da sigortalıya daha iyi anlatılırsa kasko da tercih edilecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA