Kemik İliği Hastası Ablasına 'Umut' Olacak

Kemik iliği hastası 4 yaşındaki Zeynep'in annesi Nurcan Gülcan, kızının hayatını kurtarabilmek için bebek dünyaya getirdi Baba Gülcan: 'İnşallah kızımıza 'Umut' geldi. Bu yüzden de ismini Umut Eymen koyduk'

Bolu'da kemik iliği hastası 4 yaşındaki Zeynep'in annesi Nurcan Gülcan, kızının hayatını kurtarabilmek için doğum yaptı.

Mustafa ve Nurcan Gülcan çiftinin 4 yaşındaki kemik iliği hastası kızları Zeynep'in sağlığına kavuşması için geçen yıl başlatılan kampanyayla yaklaşık 70 bin kişi kan bağışında bulunmasına rağmen uygun donör bulunamadı.

Minik Zeynep'in tedavisini üstlenen doktorların, kardeşinden kök hücre nakli yapılarak tedaviye devam edilebileceğini belirtmesi üzerine annesi hamile kaldı. Anne Nurcan Gülcan özel bir hastanede girdiği doğumda 'Umut Eymen' ismini verdikleri bebeği dünyaya getirdi.

İstanbul Kordon Kanı ve Kök Hücre Bankası görevlisi Sebahattin Yılmaz, hastaneye Umut Eymen Gülcan bebeğin kordon bağını almaya geldi.

Hastane girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, 'Yeni doğan bebeğin kordon kanını almak için Bolu'ya geldim. Biz sadece kan hücrelerinin canlı kalmasını sağlayacağız. Kordon kanını alarak merkezimize ulaştıracağım. Nakil süresine kadar hücrelerin canlı kalmasını sağlıyoruz. Almış olduğumuz kan gerekli işlemlerin ardından hasta olan çocuğumuza nakledilecek. Nakil işlemi İstanbul'da özel bir hastanede yapılacak.' diye konuştu.

Baba Mustafa Gülcan ise doğumun rahat bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, 'İnşallah kızımıza 'Umut' geldi. Bu yüzden de ismini Umut Eymen koyduk. İstanbul'dan gelen arkadaşımız bebeğimizin kanını kordon bankasına götürecek. Kan orada birtakım işlemlerden geçtikten sonra kan ritimleri de inşallah yeterli olursa bayramdan sonra nakil olacak kızım Zeynep.' ifadelerini kullandı.

Zeynep'in iyileşeceğine yönelik umutlu olduklarını anlatan Gülcan, 'Genetik test olduğu için yüzde 100 uyumlu bir tüp bebek oldu. Bu yüzden umudumuz var.' dedi.

Vatandaşlara kan verme çağrısında da bulunan Gülcan, herkesin Türk Kızılayına giderek kök hücre bağışında bulunabileceğini kaydetti.

Anne Nurcan Gülcan da çok mutlu olduğunu, bebeğinin kızı Zeynep'e umut olmak için dünyaya geldiğini, kızının iyileşeceğini umut ettiğini söyledi.

Özel bir kutunun içerisine konan kordon bağı daha sonra Sebahattin Yılmaz'a teslim edildi.
Kaynak: AA