Karnesini Alarak Engelini Aştı

Giresun'da bedensel engeli nedeniyle okula gidemeyen kız öğrenci, eğitimine evde devam ederek 4'üncü sınıfa geçti.

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde, bedensel engeli nedeniyle okula gidemeyen 9 yaşındaki Zeynep Kır, başarılı karnesini alarak 4'üncü sınıfa geçti.

Milli Eğitim Bakanlığının evde eğitim hizmeti programından faydalanan Mustafa Kemal İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Kır'ı öğretmenleri evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

Karnesini öğretmenlerinden alan Kır, çok mutlu olduğunu, okumanın ve yazmanın engel tanımadığını belirterek, 'Okuyup yazmak için bütün engelleri aşmaya çalışıyorum. Üzerimde emeği geçen bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum.' dedi.

Baba Hakkı Kır ise kızının doğuştan engelli olduğu için okula devam edemediğini belirterek, 'Öğretmenlerinin desteğiyle bu sene 3'üncü sınıfı bitirdi. Kızımız hem okuyup hem yazmak için bütün engelleri aşmaya başladı. Şu an televizyonlarda klipleri takip ediyor. Alt yazıları görüp okuyabiliyor. Gazete okuyor. Her şeyden önce kendini ifade edebiliyor. Kızımız üzerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.' diye konuştu.

Okulun Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Ayşe Taşta da Zeynep'in 4'üncü sınıfa geçmeye hak kazanıp, yaşıtları gibi karne heyecanını yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Bu süreç özveri, çoğu zaman da gönüllülük isteyen bir süreçtir. Özellikle bu tarz sürekli engel durumu bulunan öğrenciler için birlik olup önündeki engeller el birliğiyle kaldırılır. Bu zorlu süreçte Zeynep'e desteğini devam ettiren başta ailesi Hakkı Kır ve Esma Kır, okul müdürü Alahattin Ak, müdür yardımcısı Okan Yılmaz ve bu hizmet için gönüllü olan öğretmen arkadaşlarla Zeynepimizin eğitim süreci devam etmiştir. Dileriz Zeynep'in gülen gözleri, kendi gibi bu zorlu süreci yaşayan çocuklara ve ailelerine umut ışığı olur.'
Kaynak: AA