Karnesini Alan TEOG Birincisi Halenur Soğukpınar Açıklaması

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincisi olan Halenur Soğukpınar, karnesini Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’ndan aldı. Halenur, düzenli ve planlı şekilde çalıştıktan sonra her şeyin kolay olduğunu belirterek, “İlk başta zormuş gibi gözüküyor ama yapınca basit olduğunu anlıyorsunuz” dedi.

Karnesini Alan TEOG Birincisi Halenur Soğukpınar Açıklaması
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Karatepe Ortaokulu’nda okuyan ve TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yaparak Türkiye birincisi olan Halenur Soğukpınar, karnesini Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’ndan aldı. Karatepe İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen karne törenine Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İl Milli Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ve Okul Müdürü Sadık İskender ile aileler katıldı.

“İNANDIĞINIZDA, ÇALIŞTIĞINIZDA BAŞARI DA GELİYOR”

Törende öğrenci ve velilere hitap eden Vali Güzeloğlu, “Bir büyük başarının, bir büyük emeğin ve ortaya konulan bir büyük gayretin altını çizerek teşekkür etme anlamı var. Ortaokulumuz tüm il genelinde TEOG sınavında Kocaeli birincisi olan, buradan okul müdürü ile öğretmeni ile muhtarıyla, velileri olan anne ve babalıyla Kocaeli’nde adını birinci sıraya yazdıran bir başarının sahibi, hem okulumuz, hem mahallemiz. İşte biz bunun için sizlerle birlikteyiz. Sizleri kutluyor. Emeği geçen mahallemizin bu başarısında katkı veren hepinize teşekkür ediyoruz. Ortaya çıkıyor ki inandığınızda, çalıştığınızda başarı geliyor. Bu okul müdürüyle, öğretmeniyle, velisiyle, anneleriyle, babalarıyla, muhtarıyla, belediyesiyle, kaymakamıyla bir büyük başarıya imza attı. 352 bin 898 çocuğumuz bugün Kocaeli’de karne alıyor. Şimdi yanımda bu mahallemizin gururu, Kocaelimiz’in gururu çocuklarımızdan biri var. TEOG sınavında tüm soruları doğru yapan, Türkiye birincisi. Zaten kendisi bir şeyleri söyledi.

Çalışan bir çocuğumuz olarak, Türkiye birincisi olarak, 120 soruyu doğru cevaplayan bir başarı ve hakikaten örnek bir öğrencimiz olarak kendisini, öğretmenini, anne ve babasını, hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

“İLK BAŞTA ZORMUŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA YAPINCA BASİT OLDUĞUNU ANLIYORSUNUZ”

Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı.

TEOG birincisi olan Halenur Soğukpınar ise, duygularını basın mensupları ile paylaşarak, “Böyle gerçek değilmiş gibi oluyor. Ama aslında basit bir şey. İlk başta gerçekten çok zormuş gibi gözüküyor, ama yaptıktan sonra basit olduğunu anlıyorsunuz. Düzenli ve planlı bir şekilde çalıştıktan sonra her şey kolay. Çalışmaya günde kaç soru çözeceğimi belirleyip öyle başlıyordum. İlk önce bir hedef belirliyordum. Sonra öğretmenlerimize gösteriyordum. Her hafta çözdüğüm soruları hesaplıyorduk. Öğretmenlerim ve ailem olmasaydı bunu başaramazdım zaten” dedi.

“BU ANLATILMAZ BİR DUYGU”

TEOG birincisi Halenur’un babası Hasan Soğukpınar, “Bu anlatılmaz yani. Gururluyuz. Kızım zoru başardı. Bizleri sevindirdi. Okulumuzun, mahallemizin gurur kaynağı oldu. İnşallah Allah bahtını açık eder” dedi.

Anne Nuran Soğukpınar ise, “İyi, güzel bir şekilde çalıştı ve kendini kanıtladı. Öğretmenlerinin de sayesinde oldu tabiî ki. Bizler de destekledik. Uykusundan olsun, gezmesinden olsun, her şeyden fedakarlıklarda bulundu. Ama sonunda güzel bir hedefi tutturdu. Bütün arkadaşlarının da, bütün çocukların da bu duyguyu yaşamasını isteriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA