Karnesini Alan Gezici Kütüphaneye Gitti

Kırşehir'de karnelerini alan öğrenciler, yaz döneminde köylerde hizmet verecek gezici kütüphanede kitap okudu.

Kırşehir'de, karnelerini alan ilkokul öğrencileri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği gezici kütüphaneyi gezdi.

Bakanlık tarafından Kırşehir'e tahsis edilen gezici kütüphane, valilik önünde öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Vali Necati Şentürk'ün de katıldığı törende karnelerini alan Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, gezici kütüphanede kitap okudu.

Gezici kütüphanenin öğrencilere ve basına tanıtımında konuşan Şentürk, gezici kütüphane ile kitaba ulaşamayan vatandaşlara kitapları ulaştırmanın amaçlandığını belirtti.

Türkiye genelindeki 5 adet gezici kütüphanenin tam donanımlı olduğunu vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:

'Bu araç, özellikle köylerimizdeki kütüphane ihtiyacını karşılayacak. Araç, yaz boyunca bütün köylerimizi gezecek, üye kaydı yapacak ve üyelere ödünç kitap verecek. Bu, çok önemli bir hizmettir. Araçta 2 bin adet kitap mevcuttur. Vatandaşlarımızın, aracın içinde oturarak rahat rahat kitap okumaları için bölümler var. Ayrıca, gezici kütüphanede yer alan bilgisayar ile gençlerimiz internetten faydalanabilecekler. Gezici kütüphanenin ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere İl Özel İdaremiz ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.'

Konuşmanın ardından katılımcılar ve öğrenciler gezici kütüphanede incelemede bulunarak kitap okudu. Tanıtım toplantısına İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Yıldız Eraslan ve kütüphane yetkilileri katıldı.
Kaynak: AA