Kardeş Mamuşa Parkı Açıldı

Keçiören Belediyesi, Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa ile olan dostluğunu Esertepe Mahallesi’nde açtığı Kardeş Mamuşa Parkı’yla simgeleştirdi.

Kardeş Mamuşa Parkı Açıldı
Açılışa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek, Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İbadet, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı Ramazan’ın tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisiyle sözlerine başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Mamuşa Kosova’daki tek Türk belediyesi. Bizim Kosova ile bağlarımız çok eskiye dayanır. 1912 yılında Osmanlı Balkanlar’dan çekilmiştir. Buna rağmen 1915 yılındaki Çanakkale Savaşı’na Balkanlar gönüllü asker taburu göndermişler ve Osmanlı için savaşmışlardır. Bu nedenle Çanakkale Şehitliği’ni gezenler Üsküp, Bosna, Kosova yazan şehitlikleri görürler” dedi.

"SINIRLARIMIZ DIŞINDAKİ İLK ÇANAKKALE ANITI MAMUŞA’DA"

Mart ayında Kosova’da Kardeş Keçiören Parkı’nı açtıklarını hatırlatan Başkan Ak, sözlerine şöyle devam etti:

“Mamuşa’da Kardeş Keçiören Parkı’nı açarak kardeşliğimizi pekiştirdik. O parkın içinde Türk Büyükelçiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılan bir Çanakkale Anıtı da var. Bu anıt sınırlarımız dışındaki ilk Çanakkale Anıtı’dır aynı zamanda. Onlar da Çanakkale Destanı ile ilgili etkinlikler düzenliyorlar. Gora bölgesinde de Çanakkale şehitleri için özel bir etkinlik düzenlendi.

Biz sınırları aşan kardeşlik diye boşuna demiyoruz. Gönül bağlarımız hala devam ediyor.”

“Şimdi de Kardeş Mamuşa Parkı’nı açarak dostluğumuza yeni bir halka ekliyoruz” diyen Ak, 7. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde 19 ülkeyi ağırladıklarının ve tüm Keçiören’i bu etkinliklere davet ettiklerinin altını çizdi.

"KOSOVA KÜÇÜK, DOSTLARI BÜYÜK"

Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu ise, "Kosova küçük ama dostları büyük. Tüm etnik topluluklarımızla gurur duyuyoruz. Kosova değerler ülkesidir. Güçlü dostlarla zor günlerini atlatmış, birçok kültürü bağrına basmıştır” dedi.

“Dünyanın en genç ülkesi Kosova’dan sizlere selam getirdim” diyerek konuşmasına başlayan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç de, Kosova’yı ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak için ’Balkanların Başkanı’ ifadesini kullanan Bütüç, “Kosovalılar olarak Türk Hükümeti’ne desteklerinden ötürü müteşekkiriz. Kosova Cumhuriyeti Hükümeti’ne de Türk topluluğuna verdiği hizmetlerden ötürü minnettarız” diye konuştu.

İçerisinde oyun alanları, spor alanları ve oturma grupları olan ve 5 bin 525 metrekare alana inşa edilen park protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından törenle açıldı. Ayrıca Keçiören Belediye Başkanı Ak, Kosova Büyükelçisi Spahiu, Mamuşa Belediye Başkanı Bütüç ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek, iş birliklerinin devam edeceği mesajını verdi.
Kaynak: İHA