İşaret Dili Kursiyerlerine Sertifika

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin kamu personelinin işitme engelli vatandaşlarla iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan İşaret Dili Eğitimi’nde başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Akyürek, “Bu dil kursu, hayata dezavantajlı başlayan vatandaşlarımızın iletişimini güçlendirecek, günlük yaşamını kolaylaştıracak, onların geleceğe daha büyük umutlarla bakmasını sağlayacak” dedi.

İşaret Dili Kursiyerlerine Sertifika
Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin İşaret Dili Eğitimi 3’üncü dönem kursiyerleri 120 saatlik eğitimi başarıyla tamamladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının halkla ilişkiler birimlerinde görev yapan personele öncelik verilen projede başarılı olan 30 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, işaret dilini öğrenip, işitme engellilerle daha rahat iletişim kuracak kursiyerleri tebrik etti.

Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, 30’ar kişilik gruplar halinde yürüttükleri projede işaret dili eğitimi alan kişi sayısının 90’a ulaştığını belirtti.

Adana’da 40 bine yakın işitme engelli vatandaş yaşadığını kaydeden Karakaya, “Bu eğitimle sessiz dünyalara dokunmak, işitme engelli insanlarımızın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Karakaya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne teşekkür etti.

"DEZAVANTAJLI İNSANLAR BİZİM İÇİN ÖZELDİR"

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise konuşmasında belediye olarak halkın önceliklerine cevap veren anlayışla hizmet ürettiklerini belirtti.

Akyürek, hayata dezavantajlı başlayan vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak hizmetlerin de en öncelikli olduğunu vurguladı. Akyürek, “Hayata dezavantajlı başlayan insanlarımızın bizim için çok özeldir. Onların sevinçlerini arttırmak, özgüvenlerini güçlendirmek, yaşama daha sıkı sarılmalarını sağlamak biz yerel yöneticilerin asli görevidir. Sayın Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün hizmet anlayışının odağında da bu vardır. Öznesi Adana, yüklemi sevmek olan, tüm cümlelerin içinde olmanın heyecanıyla dopdolu bir hizmet anlayışına sahibiz. Bu dil kursu da, hayata dezavantajlı başlayan vatandaşlarımızın iletişimini güçlendirecek, günlük yaşamını kolaylaştıracak, onların geleceğe daha büyük umutlarla bakmasını sağlayacaktır. Emeği geçenleri kutluyor, kursu başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akyürek, Aslan ve Karakaya kursiyerlere sertifikalarını verdi. Törene katılanlar işaret dili ile ellerini havaya kaldırıp, sağa sola sallayarak sessiz alkış yaptı. Akyürek, Kent Konseyi yöneticileri ve kursiyerler törenin sonunda sessiz alkış yaparken fotoğraf çekildi. İşaret Dili Eğitimi, eylül ayından itibaren yeni dönemlerle devam edecek.
Kaynak: İHA