Hindistan Ve Tayland İşbirliğini Artırıyor

Hindistan ve Tayland, terörizm, siber güvenlik tehditleri, narkotik, ulus ötesi ekonomik suçlar ve insan ticaretiyle mücadele alanlarında iki ülke arasındaki işbirliğini artırma kararı aldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Hindistan-Tayland Ekonomik İş Forumu'na katılmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye gelen Tayland Başbakanı Prayuth Çan-oça, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile bir araya geldi.

Modi, Çan-oça ile düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki yakın güvenlik işbirliğinin, halkı tehditlere karşı korumaya yardımcı olacağını belirterek, 'Hızla yayılan terörizmin ve radikal ideolojilerin, her iki toplum için de ortak bir tehdit olduğunun farkındayız.' dedi.

Görüşmelerin ardından yayınlanan ortak bildiride iki ülke arkasındaki yatırım ve iş ortaklığının artırılacağı belirtildi.

Bildiride, Hindistan'ın, Tayland'ın özellikle Budistlerin yoğun olduğu bölgelerde, imalat sektörüne ve altyapı gelişimine, turizm ve otelcilik tesislerine yapacağı yatırımları memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

Çan-oça'nın, ülkesine dönmeden önce, Hindistan'ın Bihar eyaletinin Gaya bölgesinde yer alan Budist hac merkezi Bodh Gaya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Hindistan'ın batısında Budistler için kutsal olan mekanlar bulunuyor.

Tayland dahil, nüfusunun büyük bölümü Budistlerden oluşan bazı ülkelerden yatırımcılar, Bodh Gaya'da manastır ve meditasyon merkezleri kuruyor.

Kaynak: AA