Geleceğin Mühendisleri Diplomasını Aldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi. Program kapsamında Makine, Mekatronik, Tekstil ve Malzeme Bilimi Mühendisliği bölümlerinden toplam 380 öğrenci mezun oldu.

Geleceğin Mühendisleri Diplomasını Aldı
Süleyman Demirel Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci ile aileler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, mezun öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, “Mühendislik Fakültesi olarak 12 binden fazla öğrencimiz ve 14 bölümümüzle 1978 yılından bu yana eğitim vermeye devam ediyoruz. Genel olarak Türkiye’deki durumumuza baktığımızda araştırma projelerinde ve yaptığımız bilimsel araştırmalarda çok saygın bir konumdayız. Daha önceki mezunlarımız devlet kurumlarında, özel sektörde çok önemli görevler üstlendiler. Ben sizlerin de aynı çizgiden devam edeceğini düşünüyorum. Biz, sizlere mühendisliğin temel bilgileri verdik. Ama şunu hiçbir zaman unutmayınız ki; öğrenmek diplomayı almakla tamamlanmıyor. Hayat boyu öğrenmeye devam edeceksiniz. Bu durum mesleğinizde daha büyük başarılar yakalamanızı sağlayacaktır. Diplomalarınız hayırlı, bahtınız açık olsun.” dedi.

Rektör Prof. Muhammet Güven ise, Türkiye’nin gelişmesi için mühendislere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Rektör Güven, “Sevgili mezunlarımız Türkiye’nin sayılı ve önemli bir üniversitesinden mezun oluyorsunuz. Ülkemizin dünyada önemli yerlere gelebilmesi, güçlü bir ülke olabilmesi, ekonominin, teknolojinin gelişmesi sizlerle mümkün olacaktır. Bundan dolayı siz genç mühendislere çok ihtiyaç var. Bu hedef doğrultusunda çalışın.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler tarafından Mühendislik Yemini yapıldı. Mezuniyet töreni öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA