Fetö Davasında Gizli Tanık Şüphelilerden Para İstemiş

Adana’da FETÖ/PDY’yeyönelik soruşturma kapsamında açılan ve Fethullah Gülen ile eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı davada, gizli tanığın şüphelilerden para istediği öne sürüldü.

Fetö Davasında Gizli Tanık Şüphelilerden Para İstemiş
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. duruşmasında, sanıklar ve avukatları iddianamede ifadeleri bulunan gizli tanığın kendisini paralel yapının ‘Adana İmamı’ olarak tanıtan ve televizyon programlarına katılarak cemaat yapılanmasıyla ilgili bilgiler veren Tamer Barış Terkeşli olduğunu ileri sürdü.

"FERAT YÜKSEL’E SÖYLE BANA 500 BİN LİRA VERSİN"

Tanık olarak ifade veren Ercan Yılmaz, Tamer Barış Terkeşli’nin kendisine bir arkadaşı vasıtasıyla ulaştığını belirterek, "Terkeşli, belediye çete davasında cezaevine girdiğini ve bunun sonucunda maddi zarara uğradığını söyleyip ’Önümüzdeki günlerde paralel operasyonu yapılacak. Ferat Yüksel’e söyle bana 500 bin TL versin. Yoksa bu operasyona o da dahil olur’ dedi.

Ben de bunu Ferat’a ilettim. Ferat ise bunu kabul etmedi. Ben bunu Terkeşli’ye söylediğimde o da ’geçmiş olsun’ dedi" ifadelerini kullandı.

Bir diğer tanık Taner Talaş da Terkeşli’nin kendisine ulaşarak, yakın zamanda yapılacak paralel operasyonun çok insanı yakacağını, Zihni Aldırmaz ve Ferat Yüksel’in kendisine para vermesini istediğini söyledi.



TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural ve Muammer Çalışkan’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Temmuz’a erteledi.

Haklarında dava açılan 17 sanıktan Fetullah Gülen’in ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ten ağırlaştırılmış müebbet, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da ‘terör örgütüne üye olmak, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer sanıklar için de 5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: İHA