Eskişehir'de 131 Bin 859 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de 131 bin 859 öğrenci karne almanın heyecanını yaşadı.

Eskişehir'de 131 Bin 859 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
2015-2016 Eğitim öğretim yılını geride bırakan öğrenciler, bugün karnelerini aldı. Eskişehir’de de 441 okulda eğitim gören 131 bin 859 öğrenci, eğitim yılını tamamladı. Eskişehir Odunpazarı İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne dağıtımı için törenine, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, okul müdürü, öğretmenler, diğer yetkililer, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, ilkokul öğrencisi Zeynep Asya Aktaş’ın şiir okumasıyla devam etti.

“ESKİŞEHİR EĞİTİM KONUSUNDA TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR NOKTADA”

Daha sonra öğrenciler ve velilere hitaben konuşan Vali Tuna, Eskişehir’in eğitim konusunda Türkiye çapında önemli bir noktaya ilerlediğini söyledi.

Vali Tuna, “Aylar süren çalışmanın son günü bugün. Çalışmaların karşılığının alınacağı bir gün. Eğitim Öğretim yılımızı hep birlikte noktalıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. İlimizde öğretmen, okul ve öğrenci sayısını çok olması, Eskişehir’in eğitimde Türkiye çapına önemli bir noktaya geldiğini gösteriyor” dedi.

ÖĞRENCİLER VALİ TUNA’YI UĞURLADI

Konuşmanın ardından Vali Tuna ve beraberindekiler, okul binası içerisinde 1. sınıf öğrencilerine karne ve hediyelerini dağıttı.

Karne almanın sevinci yaşayan öğrenciler, renkli karton kağıtlara yazdıkları “Güle Güle Vali Baba” yazısı ile son Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa’ya atanan Vali Tuna’ya veda mesajı verdi. Öğrencilere teşekkür eden Vali Tuna, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra hep birlikte okul önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.
Kaynak: İHA