Eğitimin Yeni Neferleri Mezun Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi sonunda 1500 mezun verdi.

Eğitimin Yeni Neferleri Mezun Oldu
Üniversite bünyesindeki halı sahada yapılan mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci aileleri katıldı.

Eğitim Fakültesi birinci ve ikinci öğretim programları kapsamındaki on iki bölümden 1500 öğrencinin yeni bir hayata adım attığı mezuniyet programı iki grup hâlinde öğleden önce ve sonra gerçekleştirildi.

Tören, birinci ve ikinci öğretim programlarından fakülte birinciliği ile mezun olan öğretmen adaylarının konuşmalarıyla başladı.

İlk olarak söz alan ikinci öğretim programı birincisi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programından Yağmur Sarıusta mezuniyet heyecanını şu sözlerle ifade etti: “Bu bir son değil. Bu, üniversitemizde kazandıklarımızı ülkemizin gelecek kuşaklarına aktarmak için yepyeni bir başlangıç. Bugün Üniversitemizden misyonunu tamamlamış ve yeni nesiller yetiştirmeye hazır öğretmenler olarak ayrılıyoruz. Bugün burada keplerimizi baharda her biri bir başka çiçeğe dönüşen tohumlar gibi havaya atacak ve başka başka yollara ayrılacağız. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere çizmiş olduğu yolda yeni nesillere ışık olmak dileğiyle.”

Birinci öğretim programları birincisi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümünden Sema Kutlak da mezun arkadaşları adına “Bugün bayrak yarışının bizlere aktarıldığı gün. Sorumluluğumuzun bilincinde olarak burada bütün misafirlerimizin, tarihin ve milletimizin huzurunda sizler adınıza ve sizlerle birlikte söz veriyoruz: Öğretmenlik onurunu çiğnetmeyecek, o kutsal bayrağı elimizden hiç düşürmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fakülte birincilerinin ardından konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, öğretmenliğin kutsallığı ve saygınlığı yanında ağır yükümlülükleri olduğunu hatırlatarak şu sözlere yer verdi: “Öğrencilerimizden, ailelerimizden ve toplumdan saygı bekliyorsak bu saygıyı hak edecek özveriyi de göstermek için samimiyetle çalışmamız gerekiyor. Mademki fırsat hazır olanın kapısını çalar, o hâlde fırsatlara hazır olmak lazım. Öğrencilerinize kitap okutun ama sizler okumuyorken onlara kitap okumayı önermeyiniz. Öğrencilerinize öğüt vermek yerine onlar için olumlu rol model olmaya özen gösteriniz.”

Rektör Hüseyin Akan ise öncelikle emeği geçen bütün akademik ve idari personele teşekkürlerini iletti. Rektör Akan “rekabet” ve “başarı” gibi kavramlara bir anlamda kutsallık atfedilen bir çağda yaşandığına dikkat çekerek genç öğretmen adaylarına şöyle seslendi: “Örneğin bir hekim hastaya şifa yahut zarar verebilir. Öğretmenler ise bir neslin harcanmasına neden olabilir ya da onların gerçekten iyi insanlar olmasını sağlayabilir. Dolayısıyla öğretmenlerin mesleği ve sorumluluğu çok daha büyüktür. Ben tüm genç öğretmenlerimiz için öncelikle diğer insanlara faydalı olma üzerine hayatlarını kurmalarını ve yaptıkları her işi en iyi ve en güzel şekilde yapmaya çalışmalarını temenni ediyorum. Diliyorum ki kısa zamanda mesleğinizi icra etme imkânı bulur ve hayatınızın bu bölümünde sağlık ve huzur içerisinde yaşarsınız. Yolunuz açık, bahtınız güzel olsun.”

“Ben de bir eğitimcinin, bir ilkokul öğretmeninin çocuğuyum” şeklinde başladığı konuşmasında Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan ise “Ben öğretmenliği sadece bir meslek olarak görmüyorum. Öğretmenlik sizin hayatınız boyunca örnek ve rol model olacağınızın bir göstergesidir. Bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar dilerken ilerideki öğrencilerinizin, tıpkı bizim sizlerden razı olmamız gibi sizden razı olmasını diliyorum. Ailelerimizin bugün gurur ve hasat günü. Onları da tebrik ediyor ve sizleri OMÜ’ye gönderdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşmaların ardından birinci ve ikinci öğretim programlarında dereye giren öğrencilere hediye ve plaketleri verildi.

Birinci öğretim programında ilk üçte yer alan öğrenciler şöyle: Fakülte birincisi Zihinsel Engelliler Eğitimi Bölümünden Sema Kutlak, fakülte ikincisi Zihinsel Engelliler Eğitimi Bölümünden Neslihan Vuruş ve fakülte üçüncüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden Merve Maraz.

İkinci öğretim programlarında ilk üçte derece yapan öğrenciler ise: Fakülte birincisi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden Yağmur Sarıusta, fakülte ikincisi İşitme Engelliler Eğitimi Bölümünden Hayrünnisa Kan ve fakülte üçüncüsü Okul Öncesi Eğitimi Bölümünden Aslı Gökdağ.

Fakültede ilk üçe giren öğrencilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın ve tablet bilgisayarlar hediye edildi. Fakülte birincilerine başarı belgeleri ve ödülleri Rektör Hüseyin Akan, ikincilere Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, üçüncülere ise Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan tarafından verildi.

Tören daha sonra tüm bölümlerde ilk üçe giren öğrencilerin hediye ve plaketlerini almaları ve mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam etti. Mezun öğretmenler yakın zamanda elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi öğrencisi Menşure Özdemir ve yaşamını yitiren diğer öğrencileri de unutmadılar. Mezunlar hayatını kaybeden öğrencileri rahmet ve minnetle yâd ederek onlar için gökyüzüne balon bıraktılar.

Mezuniyet töreni genç öğretmen adaylarının keplerini fırlatmaları ile sona erdi.
Kaynak: İHA