Eğitim-Öğretim Yılının Sona Ermesi

EĞİTİMBİRSEN Gaziantep Şube Başkanı Gök, değerlendirmelerde bulundu.

Eğitimciler Birliği Sendikası (EĞİTİM-BİR-SEN) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Gök, yazılı açıklamasında, öğrencilerin daha iyi bir sistemde yetişmeleri, öğretmen, yönetici, şef, memur ve hizmetlilerin iş barışı içerisinde daha nitelikli ve verimli bir performans ortaya koyabilmeleri için bazı sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirtti.

Bugüne kadar elde edilen haklar, özgürlükler ve kazanımları kalıcı hale getirecek, millet iradesini önceleyecek, hayatın her alanında kendini hissettirecek yeni bir anayasanın hayata geçirilmesini çok önemli bulduklarını kaydeden Gök, 'Yeni anayasayla birlikte insan gerçeğimiz ve medeniyet değerlerimizle uyumlu bir müfredatın bir an önce yürürlüğe girmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Yeni müfredat, biçimi ve muhtevasıyla akıllı, bilgili, ahlaklı, vicdanlı, özgür, ekip çalışmasını bilen, başaran, cesur, araştırmacı bireyler yetiştirmeyi amaçlamalıdır.Yeni anayasayla taçlanacak toplumsal bütünleşme ve olgunluk, hazırlanacak yeni müfredatın da daha yararlı sonuçlar almasını kolaylaştıracaktır.' ifadelerini kullandı.

Öğretmen ihtiyacının eğitim sistemindeki reformların kalıcı olabilmesi için okullarda boş ders kalması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenler bulunması gerektiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:

'Bu konuda köklü bir çözüme gidilmesi ve öğretmen ihtiyacı olan yerlere öğretmen adaylarının dengeli bir şekilde atanması konusunda bir planlama yapılması gerekmektedir. İstihdamda güçlük çekilen bölgelere teşvik uygulanmasıDoğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere, kalıcı öğretmen istihdamının sağlanması için zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere illerin veya yerleşim yerlerinin sosyal, ekonomik, kültürel ve ulaşım imkanları dikkate alınarak kalkınmada öncelikli hizmet tazminatı verilmesiyle ilgili düzenleme yapılmalıdır.'

Gök, eğitim çalışanlarına ve öğrencilere iyi bir dinlenme ve yenilenme dönemi diledi.
Kaynak: AA