Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Davası Başladı

İç Güvenlik Yasa Paketini protesto etmek için yapılan eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yönelik hakaret iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Davası Başladı
12 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması öncesi adliye önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, bu anti demokratik yasasının çekilmesi için demokratik haklarını kullandıklarını 1 yıl sonra ne kadar haklı olduklarını gördüklerini söyledi.

İşçi, memur ve gençlerin demokratik haklarını kullanmak için yaptıkları eylemlere yapılan saldırı ve baskılardan söz eden Eğitim Sen MYK Kadın sekreteri Ebru Yiğit, “Hesabını sorulmamış onlarca katliam varken, polise birçok yetkiyi verilirken, katlettiği onca genç varken bunlarla hiç bir dava açılmamışken, bizlere peşpeşe dava açılması hukuksuzdur. Siyasallaştırdığı yargı ile söz hakkını kullanan eylem hakkını kullanan herkese hakaret davası açılıyor. Biz diyoruz ki ne kadar baskı kurarsanız kurun bugün ayağa kalkan liseler sokağa çıkan kadınlar insanlar sizin korku rüyanız olacak. 12 arkadaşımızın davasının beraat ile sonuçlanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Dava açılan 12 kişinin içinde, Eğitim Sen Eskişehir Şube Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri Nazım Yılmaz, eski şube başkanı ve eski MYK üyesi Ali Paşa Şanlı ile bir sendika üyesinin DE bulunduğunu belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi.



“Davada iki nokta göze çarpmaktadır: Eski eylemlerden medet umarak demokrasi güçlerini yıldırma girişimleri, bir diğeri ise son zamanlarda açılan tüm davaların Cumhurbaşkanına hakaret üzerinden yürütülüyor olması. Ülkede her konu ve özellikle hukukun Cumhurbaşkanının yanında veya karşısında olmaya sıkışması tam bir kara mizah örneğidir. Son zamanlarda Adliye önüne hep aynı gerekçelerle getiriliyor olmamız, iktidarın demokrasiden ne kadar uzaklaştığının bir kanıtıdır.”
Kaynak: İHA