CHP'li Özel FETÖ'nün avukatlığına soyundu

Gazeteci Nedim Şener ile CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Paralel Yapı nedeniyle Twitter'da birbirine girdi. Özel Fetullahçı Terör Örgütü'nün avukatlığına soyundu.

CHP'li Özel FETÖ'nün avukatlığına soyundu
CHP'li Özel FETÖ'nün avukatlığına soyundu
Gazeteci Nedim Şener ile CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Paralel Yapı nedeniyle Twitter'da birbirine girdi. Gazeteci Nedim Şener, kendisinin cezaevine atılmasınının sorumlusu olarak paralel örgütü gösterirken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün avukatlığına soyundu.

'ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA İÇERDEN ÇIKTILAR'


Nedim Şener, Oda TV davasında tutuklanmasıyla ilgili karanlık noktaları ortaya çıkaran Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen diyalogu kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Mesajda Ahmet Kekeç, FETÖ'nün beyin takımı içerisinde yer alan İstanbul İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in anlattıklarının gerçeği yansıtmadığını söylüyor. Kekeç, 'Ali Fuat Yılmazer, 'Biz Başbakan'ın emriyle yaptık' diyor. Ben Başbakan'a, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın niye alındığını sordum. 'Siz mi aldırdınız?' dedim. Başbakan çok şaşırdı. 'Asla böyle bir şey söz konusu değil, deli saçması bu' dedi. Yalçın Akdoğan'ı çağırdı. Akdoğan da hemen yanımızdaydı. Biraz uzak bir mesafede oturuyordu. 'Yalçın, Sadullah Bey'e bu gazetecilerin durumunu bir sor bakalım, bunlar hakikaten terör örgütü üyesi diye mi yatıyorlar, buna bir baksın Adalet Bakanı' dedi. Bunu ilk kez açıklıyorum. Yalçın Akdoğan'a bunları söyledi. Kısa bir süre sonra da tahliye edildiler' diye anlatıyor. Nedim Şener'in paylaştığı bu mesaja tepki gösteren Özel, 'Gözünü seveyim sevgili Nedim Şener, cemaate inanmayalım, tamam; ama bu Ahmet Kekeç'e de inanıp Saray'ı aklamayalım' demesi üzerine sosyal medya üzerinden ikili arasında tartışma başladı.

'17/25 ARALIK OLMASAYDI HAPİSTE ÇÜRÜYORDUK'

Özgür Özel'e tepki gösteren gazeteci Nedim Şener, FETÖ'cülerin kendisine yaptıkları baskının nedeninin Dink cinayetindeki sorumluluklarını perdelemek olduğunu söyledi. Özel'i, Dink cinayetini siyasi muhalefet aracı yapmakla suçlayan Şener, 'Erdoğan'ın 2008 Aralık'ta Dink cinayetinde cemaatçi polislerin sorumlu olduğu raporunu imzaladığını hatırlatırım' dedi. Dink cinayeti cemaatçilerin Ergenekon operasyonlarını başlatabilmek için göz yumdukları bir komplo olduğunu ifade eden Şener, 'Sorumlu polisleri aklamak için cemaat gazetecilerinin ne tür kitap ve haber yaptıklarını unutmayın' diye konuştu. 17/25 Aralık operasyonlarına da değinen Şener, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in eleştirilerine devam etmesi üzerine '17/25 Aralık olmasaydı bugün o polisler yargılanmıyor, ben ve binlerce insan hapiste çürüyor, siz de ziyarete geliyordunuz!' twitini attı.

TERLETEN SORULAR

FETÖ'cülerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Oda TV davasının bir parçası yapmaya çalıştıklarını hatırlatan Nedim Şener, Özel'e twitter üzerinden cevaplaması için sorular sormaya başladı. Şener, 'Fethullah Gülen ve komplocu cemaatçiler hakkında ne düşünüyorsunuz?', 'Cemaatin komplosuyla hapsedilmiş milletvekilleriniz varken cemaatçilerle hangi yüzle ilişki kuruyorsunuz?', 'Kılıçdaroğlu Fethullah Gülen için 'mazlum' demişti. Siz ne düşünüyorsunuz?' sorularını yöneltti. Sorularına cevap alamayan Şener, Özel'e 'Ama hiç bir soruma cevap vermediniz ki' diye sitem etti. Nedim Şener, kendisini ihanetle suçlayan Özel'e ''İhanetse' partinizin içine doğru bir bakın şaşıracaksınız' cavabını verdi.