'Beyoğlu'nda Güzeli Bulmak' Sergisi

Hat sanatçısı Mustafa Cemil Efe'nin eserlerinden oluşan 'Beyoğlu'nda Güzeli Bulmak' sergisi ziyarete açıldı.

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde açılan sergiye ilişkin açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ramazanda bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Demircan, 'Ramazan, rahmet, bereket ve kardeşlik ayı. Ramazanın kültür ve sanatı denince tabii hat vazgeçilmez. Değerli hattatımız çok güzel denemeler ve uygulamalarda hat sanatına yeni bir bakış açısı getirmiş. Kendisini tebrik ediyoruz. Bu serginin, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisinde var olması bizi mutlu etti.' dedi.

Sergideki eserlerin sahibi Mustafa Cemil Efe ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzeli arayan insanların sergiyi görmelerini istediklerini aktararak, 'Sergimizde hüsni hat sanatı eserleri var. Benim son 4 yılda hazırladığım ve koleksiyonerlere geçmiş eserler. Koleksiyonerlerden 15 gün sergilenmesi için rica ettik. Burada 15 gün sergilenmesi için müsaade ettiler. Sergideki ana gayemiz, koleksiyonlarda yüzyıllarca, belki insanların hiç gözü önüne çıkmayacak eserlerin, en azından 15 gün burada görülme şansının olması. Asıl gayemiz bu. Hem de ramazan ayının maneviyatına, bereketine uygun bir iş yapmış olalım dedik.' ifadelerini kullandı.

Efe, sergide toplam 26 eserin görülebileceğini söyledi.

Küratörlüğü'nü Ebubekir Mete'nin yaptığı sergi 1 Temmuz'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA