Balıkesir Öğrenci Meclisinden Tepki

Balıkesir Öğrenci Meclisi üyeleri, Türkiye Liseliler Birliği tarafından dağıtılan “Liseliler Dinci Gericiliğe Karşı Ayakta’’ başlıklı bildiriye tepki gösterdi.

Balıkesir Öğrenci Meclisinden Tepki
AHP Meydanı’nda toplanan grup adına açıklama yapan Balıkesir Öğrenci Meclisi Başkanı M.Bilal Dönmez, "Demokratik seçimlerle görev alan Türkiye Öğrenci Meclisi; 81 il ve 919 ilçede 51.603 eğitim kurumundaki 18 milyon öğrenciyi temsil eden büyük bir kurumdur. 187 Bin öğrenciyi temsilen Balıkesir Öğrenci Meclis Başkanlığı olarak bu açıklamayı yapma gereği duyuyoruz. Son günlerde "Türkiye Liseliler Birliği" isminde bir oluşumun düşüncelerini kamuoyuyla paylaştıklarını gördük. Elbette Türkiye’de liselerimiz yasalar çerçevesinde istedikleri oluşumun içerisinde olabilirler. Farklı dernekler, platformlar oluşturabilirler. Hatta bunların yapılması liselerimizde eğitim kalitesinin gelişmesi bakımından bir zorunluluktur. Ancak Türkiye’de lise öğrencilerini temsil kabiliyetine sahip tek kurum, Türkiye Öğrenci Meclisi’dir" dedi.

"BU YANLIŞ TUTUMDAN DÖNÜN"

Geleceğin Türkiye’sinin demokrasinin ilerlediği ve vesayetlerin ortadan kalktığı şekilde hayal ettiklerini ifade eden Başkan Dönmez, "Herkes oluşturduğu platform ya da dernekle belli bir grubu, bir ideolojiyi, bir fikri temsil edebilir. Fakat Türkiye’deki tüm lise öğrencilerini temsil ediyoruz, onlar adına konuşuyoruz şeklinde davranamaz. Aksi halde bizlere oy vererek temsilci seçen milyonlarca arkadaşımızın iradesini çiğnemiş olurlar. Üzülerek takip ettiğimiz arkadaşlarımızın çalışmalarında liselerimizi sert ideolojik tartışmaların, kuru siyasi çekişmelerin merkezi haline getirmeyi amaçlayan girişimler bulunduğunu gözlemliyoruz. Türkiye’de bulunan tüm lise öğrencileri adına diyoruz ki: ’Bu yanlış tutumdan dönün" şeklinde konuştu.

"LİSEME DOKUNMA"

Liselerin siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yapılacağı mekanlar olmadığına vurgu yapan Başkan Dönmez "Bu mekanlar milletimizin ve devletimizin el birliğiyle oluşturdukları ve bizim bilim tahsil edip vatana, millete ve gücümüzün yettiği ölçüde tüm insanlığa faydalı olacağımız eğitim yerleridir. Bilim ve irfan yuvalarıdır. Şu hususun çok iyi bilinmesi gerekir: "Gericiliğe meydan verilmeyecek" gibi artık 28 Şubat günlerinde kalmış, toplumu ilerici-gerici diye bölen, toplumun bir kısmının değerlerini sürekli biçimde aşağılayan bu yaklaşım kimseye bir hayır getirmez. Biz mücadelemizi kendi değerlerimize ve kendi kardeşlerimize karşı vermiyoruz. Bizim mücadelemiz eğitimimizi daha iyi seviyelere getirecek müspet adımlarla olacaktır. Bizim mücadelemiz kendi değerlerimize saygı duyarak, ona ilerici diğerine gerici deyip ayrıştırıcı olmaktan uzak, milli birlik ve beraberliğimize hizmet etmek ile anlam kazanacaktır. Bizim mücadelemiz, kuru söylemlerden uzak; bu memleketi; bilim, sanat ve kültür alanlarında daha da ileriye götürmek olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; muasır medeniyetler seviyesine gelmek ve hatta onları geçmek. İşte bizim mücadelemiz budur. Bundan başka bir çıkar yol bilmiyoruz. Bizler karınca misali safı belli olan, firavunlara karşı Musa olmak yetmez deyip Musa’nın yanında yer almaya çalışan dava gençleriyiz. Bizler Hira Dağı’nın çocuklarıyız. Bizler Asım’ın nesliyiz. Hiçbir suretle liselerimize kuru siyasi çekişmelerin girmesine izin vermeyeceğiz. İşte bu yüzden buradayız. Bu yüzden hep bir ağızdan liseme dokunma diyoruz" dedi.

Kaynak: İHA