Antalya'da 1.5 Hektar Orman Kül Oldu

Antalya’nın Aksu ilçesinde çıkan orman yangınında 1.5 hektarlık fıstık ve kızılçam ormanı zarar gördü.

Antalya'da 1.5 Hektar Orman Kül Oldu
Aksu ilçesinin turizm bölgesi Kumköy Mahallesi’ndeki fıstık çamı ormanında saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına köylülerin yanı sıra, Antalya’dan 3, Denizli ve Fethiye’den yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı, 7 arazöz,3 su tankeri Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Helikopter Kumköy Çayı’ndan, uçak ise denizden aldığı suları alevlerin üzerine bıraktı. Köylüler ise sera ve ekili alanlarına yaklaşan yangına traktörün arkasına bağladıkları ilaç pompaları ile müdahale etti. 1 idari helikopter ise havadan ekipleri yönlendirdi. Orman içinde İsmail Bayır’a ait 45 adet arı kolonisi yanarken, bir diğer arıcı ise kolonilerin çevresini kepçe ile kazarak korudu. Havadan ve karadan yapılan çalışma sonucu yangın yaklaşık 2 saatte söndürüldü. Yapılan incelemede yaklaşık 1.5 hektar çam fıstığı ormanı zarar gördü. Ekipler bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı.

BÖLGE MÜDÜRÜNDEN UYARI

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, kuru ve rüzgarlı bir havada aniden başlayan yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale ettiklerini söyledi.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığını ifade eden Türk, yangında 1.,1.5 hektarlık ormanın yandığını kaydetti.

Türk, havaların ısınmasıyla birlikte nemin düştüğünü vurgulayarak, vatandaşlardan, anız yakma, piknik yapma ve sigara izmariti noktasında daha duyarlı olmalarını istedi.
Kaynak: İHA