30. Uluslararası İzmir Festivali

İtalyan virtüöz Massimo Mercelli ve piyanist Ramin Bahrami, Efes Antik Kent'inde konser verdi Mercelli: '41 yıllık kariyerimde pek çok konser salonlarında performans sergiledim ama burası en iyi mekanlardan bir tanesi' Bahrami: '' Dünyamızın güzelliğe ve uyuma, hayatın şiddete değil güzelliğe ihtiyacı var''.

30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında İtalyan virtüöz Massimo Mercelli ve piyanist Ramin Bahrami konser verdi.

Dünyanın en büyük salonlarında önemli şefler ve orkestralarla konser veren Mercelli, bu kez de Tarihi Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesi’nde Bahrami ile sevenleriyle buluştu.

Konseri yerli yabancı çok sayıda sanatsever dinledi. İkili, ünlü besteci Johann Sebastian Bach’ın yazdığı eserleri çaldı.

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Mercelli ve Bahrami, konser sonunda ayakta alkışlandı.

Konserin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mercelli, Efes gibi antik bir kentte konser vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, '41 yıllık kariyerimde pek çok konser salonlarında performans sergiledim ama burası en iyi mekanlardan bir tanesi. Tarihi ve büyüleyici bir mekan. İzleyiciler de çok güzeldi, bir uyum içerisindeydik' diye konuştu.

'Eski dostum Mecelli ile burada olmak büyük bir keyifti' ifadesini kullanan Bahrami, şöyle devam etti:

'Onu 30 yıldır tanıyorum. Orkestra ile ilk konserimi onunla birlikte yaptım. Bizim hissettiğimiz şey iki arkadaşın konuşması gibi bir şeydir. Müziklerin bu kadar güzel, eski bir yerde hayat bulması, tarih dolu yerde yapılması büyüleyici bir durum. Ben İranlıyım ve bu durumu anlıyorum. Dünyamızın güzelliğe ve uyuma ihtiyacı var. Hayatın şiddete değil güzelliğe ihtiyacı var. Tüm zamanların en iyi müziğini Mercelli ile birlikte Efes’e getirmek bizim için büyük bir keyifti.'

Kaynak: AA