Terzioğlu Konağı Restore Edildi

Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunun çalışmaları sonucu Terzioğlu Konağı restore edilerek kültür hayatına kazandırıldı.

Terzioğlu Konağı Restore Edildi
Yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Terzioğlu Konağı’na giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından geçen yıl onarıma alınan ve kısa sürede tamamlanan konağın, Sivas İl Özel İdaresi’nin taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve restorasyonu amacı ile toplanan katkı payı hesabından onarım ve proje desteği gördüğünü ifade etti.

Sivas’ın tarihi eserleri ile ön planda olduğunu ve kentte çok sayıda konak bulunduğunu hatırlatan Ayhan, "Bu eserlerin birçoğu bakımsızlıktan, mülkiyet sorunlarından dolayı kent kültürüne hizmet verecek şekilde kullanılamıyor. Sivas il merkezinde 29 adet tescilli tarihi konak bulunuyor. Bunların da elimizden geldiği kadar mülkiyet sorunlarını çözerek ve başka kurumların elinde olan tarihi yapıları restore ederek amacına uygun bir şekilde kullanılmasını sağlıyoruz. Şu an mülkiyeti Sivas Belediyesi’ne ait olan ve birlik vakfına tahsis edilen bu tarihi eserin restorasyonu konusunda Sivas İl Özel İdaresi bir çalışma başlatarak güzel bir eseri ortaya çıkardı. Yapılan restorasyon sonucu hem bir eser ayağa kaldırılırken, hem de bölgeye güzel bir yapı kazandırılmış oldu." diye konuştu.

Kaynak: İHA