TAF Genel Sekreteri Hürmüzlü'nün Bahreyn Ziyareti

Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife, Arap ülkeleri ile Türkiye arasında diyalog, koordinasyon ve işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife’nin, Arap ülkeleri ile Türkiye arasında diyalog, koordinasyon ve işbirliğinin önemli olduğunu söylediği bildirildi.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA’da yer alan habere göre, ülkenin başkenti Manama’da Türk-Arap İşbirliği Forumu (TAF) Genel Sekreteri Erşat Hürmüzlü ile bir araya gelen Al Halife, bölgede güvenliği, istikrarı ve refahı güçlendirmek açısından Arap ülkeleri ile Türkiye arasında diyalog, koordinasyon ve işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Ülkesinin Türkiye ile olan özel ilişkileri ve işbirliği çeşitliliğinden dolayı gurur duyduğunu ifade eden Al Halife, TAF’ın başta kültür, ekonomi ve siyasi alanlarda olmak üzere Arap ülkeleri ile Türkiye arasında işbirliğini güçlendirme konusunda oynadığı rolden övgüyle söz etti.

TAF Genel Sekreteri Hürmüzlü de Türkiye’nin her alanda Bahreyn ile ilişkilerini iki ülkeye menfaat sağlayacak şekilde geliştirmek istediğini vurguladı.

Kaynak: AA