Suriye Ordusu Türkmen Dağı'nın tamamını aldı!

Suriye’de Lazkiye kentinin kuzeydoğusunda yer alan ve Türkiye sınırında bulunan stratejik öneme sahip Türkmen Dağı bölgesinin tamamı Suriye ordusunun eline geçti.

Suriye Ordusu Türkmen Dağı'nın tamamını aldı!
Türkmen Dağı'nın alınması için Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle 5 gün önce karadan 7 bin askerle operasyon başlatan Suriye ordusu, dün öğle saatlerinde stratejik konumdaki Eyn İssa kasabasını ele geçirmişti. Türkmen Dağı bölgesinde bulunan El Nusra, Ahrar uş-Şam ve ÖSO birlikleriyle 5 gündür savaşan Suriye ordusu, şiddetli geçen çatışmalarda cihatçı örgütlerden 43 kişiyi ölü ele geçirirken, 37 kişi de yaralandı. Ordunun da çatışmalarda 7 kayıp verdiği öğrenildi.

Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar sonucunda Suriye ordusu, Türkiye sınırına 4 kilometre yakınlıktaki Karamanlı Tepesi ile İsa Pınar köyünü bu Sabah ele geçirmeyi başardı. Karamanlı Tepesi'nin alınmasıyla Türkmen Dağı bölgesinin tamamı Suriye ordusunun eline geçmiş oldu.

İdlib kentine giden yol üzerinde bulunması nedeniyle de önem taşıyan Türkmen Dağı bölgesinin alınmasıyla Suriye ordusu, İdlib kentinin kurtarılmasında büyük önem taşıyacak Cisr el Şuğur kasabasının alınması için operasyon yapabilecek. Lazkiye ile İdlib arasında bulunması ve yüksek bir yerde olması nedeniyle stratejik öneme sahip Cisr el Şuğur kasabasının alınması için Suriye Ordusu yakında operasyon başlatacak. AJANSLAR