Sarıkaya'da Öğrenciler Kitap Yazdı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki Hüseyin Demir İlkokulu 3. sınıfı öğrencileri, yazdıkları öyküleri birleştirerek kitap haline getirdi.



Hisarbey köyündeki okuldan 4 öğrenci, Okul Müdürü Muhammet Hasan Öztürk, sınıf öğretmeni Emrah Açıkgöz ile Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'u ziyaret ederek, ''Köy Çocuklarıyız Biz'' isimli kitaplarını hediye etti.

Yavuz Güner, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Eğitimin farklı aktivitelerle de desteklenmesi gerektiğini kaydeden Güner, 'Belki bu öğrencilerimizden bir yazar, bir gazeteci veya kültür edebiyat alanlarında görev alanlar çıkacaktır.' dedi.

Okul Müdürü Muhammet Hasan Öztürk de okullarında 89 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getirerek, normal derslerin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem gösterdiklerini ve bu sayede güzel bir çalışmaya imza attıklarını anlattı.

Sınıf öğretmeni Emrah Açıkgöz de farklı bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, 'Çocukların temiz dünyalarını tanıma, onların hayal kurma becerilerini kullanarak kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek istedik. Öğrencilerimiz hayallerini, gözlemlerini hikayeleştirdiler. Bizler de yardımcı olduk. Okulumuzu da yaptıran iş adamı Hüseyin Demir de bize destek oldu. Sınıfımızda bulunan 17 öğrencimizin yazdığı 21 hikayeyi kitap haline getirdik.' diye konuştu.

Kaynak: AA