Motosikletli 2 Çocuğa Otobüs Çarptı

Adana’da, 15 yaşındaki iki arkadaşa, ’toplama’ diye tabir edilen motosiklet ile gezdikleri sırada belediye otobüsü çarptı. Kaza anı ise bir iş yerinin kamerasına saniye saniye yansıdı.

Motosikletli 2 Çocuğa Otobüs Çarptı
Kaza, Yüreğir ilçesi Özgür Mahallesi Girne Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, ailelerine dolaşmak için evden çıktıklarını söyleyen Mehmet Uzun (15) ve Muhammet Mert Demir (15), henüz nereden aldıkları belirlenemeyen ’toplama’ diye tabir edilen plakasız motosiklet ile mahallede gezmeye başladı.

Daha sonra Özgür Mahallesi’nden caddeye çıkan iki arkadaşa, belediye otobüsü çarptı. İki arkadaş yola savrulurken, otobüsün kadın sürücüsü Z.S. büyük şok yaşadı.

Ambulans ile hastaneye kaldırılan Mehmet Uzun ve Muhammet Mert Demir yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çocukların gözü yaşlı aileleri ise hastaneden gelecek müjdeli haberi bekliyor.

“SÜRÜCÜ GEÇMİŞ OLSUN DİYEMİYOR MU?”

Mehmet Uzun’un annesi Atike Uzun (43), sürücünün serbest bırakılmasına tepki göstererek, “Kazadan sonra sürücü serbest kalmış. Bu nasıl oluyor. Ya da gelip ‘geçmiş olsun’ diyemiyor mu? İki evladımız hayatta kalma mücadelesi veriyor. Benim burada içim yanarken sizin içiniz nasıl rahat. 3 günden beri artık gözümden yaş gelmez oldu. İnsan bir arayıp sormaz mı” diye gözyaşı döktü.

Çocuklarının hayati tehlikesinin bulunduğuna dikkat çeken acılı anne, “Çocuğumuzun durumu çok kötü, yoğum bakımda. İç kanama nedeniyle böbreğinin biri alındı. Ben çocuğumu gördüğümde tanıyamadım” dedi.

“YETKİLİLERDEN OLAYI SORUŞTURMASINI İSTİYORUZ”

Baba Musa Uzun ise, “Toplama tabir edilen motor almışlar. Nereden aldıkları belli değil. Arkadaşıyla Özgür Mahallesi’nden yola çıkmışlar. Otobüs çok süratli bir şekilde sağ şeride geçerek çocuklara vuruyor. Sürücü kadın, polis merkezinde ağlıyor. Daha sonra sürücüyü bırakıyorlar. Çocukların ehliyeti çok. Bunun soruşturulması için yetkililerden yardım istiyorum” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi’nden ise sürücü Z.S.’nin soruşturmanın tamamlanmasına kadar geri hizmete alındığı bildirildi.

Kaynak: İHA