Mardin'e Gezici Kütüphane Otobüsü

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Mardin’e 9,5 metrelik uzunluğa sahip gezici kütüphane otobüsü verdi. İçinde 3 bin kitabın yer aldığı otobüs, mahalleleri gezerek hizmet verecek.

Mardin'e Gezici Kütüphane Otobüsü
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mardin’e gezici kütüphane otobüsü verildi.

9,5 metrelik uzunluğa sahip bir gezici kütüphane otobüsünün içinde 3 bin kitap yer alıyor. Otobüs, mahalleleri gezerek hizmet verecek. Gezici Kütüphane Otobüsü, Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı törenle Mardin il Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın ile Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Baş’a teslim edildi.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Filomuza bugün 15 yeni kütüphanemizi dahil ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bunlarla birlikte gezici kütüphane filosu veya kervanı 46’ya ulaşmış oluyor. 46 gezici kütüphanemiz Anadolu yollarında dağ bayır, köy ve kasabalarımıza, şehirlerimizde engellilerimizin olduğu mahallelere kitapları taşıyacak. Kütüphanelerimizde Cemil Meriç, Atilla İlhan, Evliya Çelebi, Ahmet Hamdi Tanpınar, Erol Güngör gibi daha nice yazarlarımızın kitapları var” dedi.

“MARDİN’DE EN ÜCRA NOKTAYA KADAR KİTAP TAŞIYACAK”

Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın ise, “Gezici kütüphane otobüsü Mardin’in en ücra noktaya kadar kitap taşıyacak. İçinde 3 bin kitap yer alan otobüsün bir program halinde gittiği yerlerde en yakın okul bahçeleri içerisinde konuşlanarak hizmet verecek. Gezici kütüphanelerimizin başta çocuklarımız olmak üzere bütün gençlerimize, okuyucularımıza, Mardinli kardeşlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA