'Lalapaşa'dan Bir Işık Yak' Projesi Hayata Geçirildi

Lalapaşa İlçe Emniyet Amirliğince hazırlanan "Lalapaşa’dan Bir Işık Yak" isimli proje, Emniyet Genel Müdürlüğü Proje Değerlendirme Kurulunca onaylanarak hayata geçirildi.

'Lalapaşa'dan Bir Işık Yak' Projesi Hayata Geçirildi
’Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı’ (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan projenin faaliyetlerinden olan ’Uçurtma Şenliği’, Lalapaşa Kaymakamı Faysal Yılmaz, Süloğlu Kaymakamı Numan Altay, Lalapaşa İlçe Emniyet Amiri Ahmet Arıcan, Süloğlu İlçe Emniyet Amiri Doğan Çelik, Lalapaşa Atatürk İlkokulu öğrencileri ve idarecileri olmak üzere toplam 270 katılımcı ile gerçekleşti.

Yemek ikramı verilerek piknik havasında gerçekleşen uçurtma şenliğinde, tüm öğrencilere polis amblemli uçurtma, sonrasında genel güvenlik bilgilerini içeren özel olarak hazırlanmış boyama kitabı ve pastel boyalar hediye edildi.

Aynı proje kapsamında, ilçede bulunan ortaokul öğrencilerinin kurtuluş mücadelesinin verildiği vatan topraklarını tanımaları, milli mücadelenin hangi şartlar altında gerçekleştirildiğini anlamaları, Türk milletinin ilham kaynağı olan Milli Mücadele Destanı’nın evrelerini görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Çanakkale gezisi de, 2 otobüs ile 77 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Projenin devamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla satranç turnuvası düzenlenmesinin, ilçede bulunan okullara kitap yardımı yapılmasının ve ihtiyacı olan öğrencilere okul yardımının planlanacağı bildirildi.

Kaynak: İHA