Kocasinan Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Kocasinan Belediyesi 7’den 70’e herkese Ramazan ayının maneviyatını ve güzelliğini yaşatmaya devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler sayesinde yeni kuşaklara da Ramazan eğlencelerini öğrenme fırsatını sunan Kocasinan Belediyesi, bölge sakinlerine eski Ramazanları tattırıyor. Her akşam farklı bir mahallede vatandaşlara sunulan Ramazan etkinliklerinin bu seferki adresi Yeni Mahalle Semt Konağı oldu.

Kocasinan Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor
Kocasinan Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceği Ramazan etkinlikleri Yeni Mahalle sakinlerinin akınına uğradı. İlk olarak meddah gösterisi düzenlendi.

Gösteri, vatandaşlar tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Ardından Hacivat ve Karagöz gösterisi Yeni Mahalle sakinlerinin beğenisine sunuldu. Gösteriye çocukların ilgisi büyük oldu.

Hacivat ve Karagöz gösterisinden sonra sihirbaz sahneye çıktı. Birbirinden değişik numaralarla izleyenleri şaşırtan sihirbaz, zaman zaman izleyicileri de sahneye davet ederek interaktif bir gösteri sundu. Müzikal tadında ve temposu oldukça yüksek oyunu, özellikle çocuklar büyük keyifle izledi.

Dans gösterilerinin ve değişik skeçlerin sahnelendiği etkinlikte çeşitli yarışmalara çocuklarda oyuna dahil edilerek keyifli bir akşam yaşandı. Etkinlik sonunda çocuklara Kocasinan Çocuk Dergisi, elma şekeri ve balon dağıtılıp, yüz boyamaları yapıldı.

Kocasinan Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri, Boztepe, Beyazşehir, Mevlana, Ziya Gökalp, Erkilet, Kocasinan, Barbaros, Mimarsinan ve Zümrüt Mahalleleri’nde Ramazan boyunca sürecek.
Kaynak: İHA