Gemerek'te Hububat Ekili Araziler İnceleniyor

Gemerek Ziraat Odası Başkanlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından hububat ekili arazileri süne ve zararlı böceklere karşı inceleniyor.

Gemerek'te Hububat Ekili Araziler İnceleniyor
Gemerek Ziraat Odası Başkanlığı Ziraat Mühendisi Murat Sağır ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ziraat Mühendisi Ali Osman Kılıç tarafından yürütülen çalışmalarda hububat ekili arazide zararlı böceklerin olup olmadığı tespit ediliyor. Zararlı böcek bulunan araziler ilaçlatılıyor.

Gemerek Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Murat Sağır yaptığı açıklamada,"2016 yılı üretim sezonunda Gemerek Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte yapmış olduğumuz incelemelerde bölgemizde şu ana kadar görülmüş net bir hastalık etmeni bulunamadı. Özellikle buğdaylarda bas ve diğer hastalıklara rastlanmadı. Yapılan süne sürvey çalışmalarında herhangi bir zararlı tespit edilemedi. Bulunan zararlıların da şuan ekonomik zarar eşiğinin altında olduğu anlaşıldı. Gelişimlerinin normal bir şekilde devam ettiği gözlendi. Çiftçilerimiz açısından şuan için tehlikeli bir durum yok." dedi.

Kaynak: İHA