GAP Gazeteciler Birliği'nde yeni dönem

GAP Gazeteciler Birliği (GGB) 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Adıyaman'da yapıldı.

GAP Gazeteciler Birliği'nde yeni dönem
GAP Gazeteciler Birliği'nde yeni dönem
GGB'nin idari binasında geniş katılımın sağlandığı genel kurala ek liste ile katılan Zeynel Abidin Kıymaz yeniden GAP GGB'nin Genel Başkanlığına seçildi.

Genel kurul sonrası açıklamada bulunan Kıymaz, çalışmalarında gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve meslektaşlar arasında dayanışmanın gelişmesini hedeflediklerini söyledi.

Gazetecilerin yıpranma paylarının tekrar alınmasında mücadelelerinin Türkiye'de takdir gördüğünü aktaran Kıymaz, şunları kaydetti:

'Yazılı basında 10 punto zorunluluğunun 12 puntoya çıkarılması talebimiz ilgili kurumlarda inceleniyor. Radyo, televizyon, internet haber siteleri ve haftalık gazetelere özel reklam taleplerimiz ilgi gördü ve ses getirdi. GAP bölgesinde Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde önemli medya kuruluşları, yöneticileri ve çalışanları birliğimizin çatısı altında bir araya geliyor. Bunun yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Azerbaycan ve KKTC'den de üyelerimiz var. Geleneksel GAP Oscarları ödül törenimizi de uluslararası arenaya taşıdık ve 29 Temmuz'da Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştireceğiz. GAP Gazeteciler Birliği olarak meslek teşekkülleri içinde parlayan bir yıldızız.'

Kaynak: AA