Eskişehir'deki Silahlı Kavgaya İlişkin Dava

Sivrihisar ilçesindeki bir yaylada geçen kasım ayında 'havlayan köpek' yüzünden çıktığı iddia edilen ve bir kişinin ölümü, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgaya ilişkin, biri tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki bir yaylada Kasım 2015'te 'havlayan köpek' yüzünden çıktığı öne sürülen ve bir kişinin ölümü, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavgaya ilişkin biri tutuklu 3 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık İsa Ilgın (29), tutuksuz sanıklar Hüseyin Demir ve Şemsettin Akın ile olayda hayatını kaybeden Adem Demir'in (40) eşi Kerziban Demir hazır bulundu.

Ilgın, savunmasında, olayda başına odunla vurulduğunu, daha sonra da kendisine av tüfeğiyle ateş edildiğini ileri sürdü.

Kimin ateş ettiğini görmediğini ve maktul Demir'i öldürmediğini öne süren Ilgın, beraatini istedi.

Tutuksuz sanıklar Demir ve Akın ise olayla ilgilerinin bulunmadığını iddia etti.

Hayatını kaybeden Adem Demir'in eşi Kerziban Demir ise İsa Ilgın'ın arabasıyla evlerinin önüne geldiğini belirtti. Demir, 'Araçtan iner inmez eşimle karşılıklı ateş ettiler. Eşim olayda hayatını kaybetti.' dedi.

Sanıkların mevcut durumunun devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Olay

Kınık Mahallesi yakınındaki yaylada 26 Kasım 2015'te Adem Demir ile İsa Ilgın, Şemsettin Akın ve Hüseyin Demir arasında 'havlayan köpek' nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine av tüfeğiyle vurulan Demir hayatını kaybetmiş, Ilgın yaralanmıştı. İsa Ilgın, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA