ERÜ İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi 34. Dönem Mezunlarını Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenlendi. 34. mezuniyet programı kapsamında İşletme, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden 460 öğrenci mezun oldu.

ERÜ İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi 34. Dönem Mezunlarını Verdi
Süleyman Demirel Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem’in yanı sıra, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem mezunlara başarılar diledi.

Prof. Dr. Erdem, “Sevgili öğrenciler, sizler ülkemizin ve milletimizin geleceğine aydınlık tutuyorsunuz. Bizler burada sizlerin başarılarını alkışlamak için bulunuyoruz. Her ne kadar hocalarınıza ve ailelerinize sizlere olan benzersiz katkılarından dolayı minnettar olsak ta, bu güne sizler kendi gayret ve alın terinizle geldiniz. Ulaştığınız bu nokta ile ne denli mutlu olsanız hakkınızdır. Bir hocanız ve dekanınız olarak, emeklemeye başlamış çocukların heyecanı ve onların sevincini paylaşan babaları gibi, bugün sizlerin heyecanınızı ve sevincinizi aynı içtenlikle paylaşıyorum. Önümüzdeki günlerde başarılı haberlerinizi almayı da sabırsızlıkla bekliyorum. Hepinize başarılar diliyorum “dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise yaptığı konuşmada mezun öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Rektör Güven, “Sevgili mezunlarımız bugün hepimiz için güzel bir gün. Uzun maratonun sonunda mezun oluyorsunuz. Şunu bilin ki; Türkiye’nin önemli bir üniversitesi ve çok başarılı bir fakültesinden mezun oluyorsunuz. Bunun kıymetini bilin ve bugünün tadını çıkarın. Bundan sonraki süreçte de kendi kişisel başarılarınız ve becerileriniz hayatınızın şekillenmesinde size önemli katkılar sağlayacak. Sizden önce üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz, ülkemizin birçok kurum ve kuruluşunda görev aldığını görüyoruz. Bunlar sizin kişisel gayretlerinizle gerçekleşecektir. Bundan sonrada sizin ve ailenizin işi henüz bitmedi. Sizler biraz daha gayret göstererek, aileleriniz de size sabır göstererek desteklerini esirgemeyecekler. Siz buradan aldığınız güzel bilgilerle, kişisel becerilerinizle çok güzel yerlere geleceksiniz. Bundan sonraki hayatınızda size başarılar diliyorum. Ailelerinize ve size diplomalarınız hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Fatma Yıldız tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

Daha sonra mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından tören son buldu.
Kaynak: İHA