Eğitim Bir Sen Yıl Sonu Değerlendirmesi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılını değerlendirdi.

Eğitim Bir Sen Yıl Sonu Değerlendirmesi
Sendika binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şeker, "Eğitim yılının ikinci kanaat dönemi, öğrencilerimizin çalışma ve özverilerinin karşılığını alacakları karne heyecanıyla sona eriyor. Böylece öğrencilerimiz için dinlenme, öğretmenlerimiz için yenilenme, yöneticilerimiz içinse sorunların tespiti ve çözümü için bir fırsat dönemine giriyoruz. Bugüne kadar elde edilen haklar, özgürlükler ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirecek, millet iradesini önceleyecek, hayatın her alanında kendini hissettirecek yeni bir anayasanın hayata geçirilmesini çok önemli buluyoruz. Yeni anayasa ile birlikte insan gerçeğimiz ve medeniyet değerlerimizle uyumlu bir müfredatın bir an önce yürürlüğe girmesi için üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Yeni anayasa ile taçlanacak toplumsal bütünleşme ve olgunluk, hazırlanacak yeni müfredatın da daha yararlı sonuçlar almasını kolaylaştıracağını ifade eden Şeker, "Genel yetkili sendika olarak yeni döneme kadar 19. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların uygulanması başta olmak üzere, eğitim çalışanlarının huzur ve istihdamı, milletimizin geleceği ve ülkemizin nitelikli bir eğitim sistemine kavuşması için yetkilileri öğretmen ihtiyacı, kılık kıyafet uygulaması, okullarda bütçe gibi sorunları çözmeye davet ediyoruz" dedi.

"GENÇLERİMİZİ SOKAĞA ÇEKMEK İSTİYORLAR"

Gezi olaylarında yaşananların benzerlerini okullarda başlatılmak istendiğine de vurgu çeken Şeker, ”Gezi olaylarının ardında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz, liselerde de bu kirli tezgahların benzerleri kurulmaya çalışıyor, masum öğrenciler kullanılmak isteniyor, bu olay düpedüz çocuk istismarıdır. Liselerde okul yöneticilerine yönelik yapılan protestoların sebebi öğrenciler değildir. El birliğiyle bu çalışmaları bozmalıyız. Şeker, ” Gençlerin yeri sokaklar ve dışarıdan yönlendirilen eylemler değil, kütüphaneler, laboratuvarlar, gençlik merkezleridir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA