Edirne UMKE Ekibi Mardin'den Döndü

Edirne'de sağlık görevlisi olan 14 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Nusaybin Devlet Hastanesindeki görevlerinin bitmesiyle Edirne'ye döndü.

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de sağlık görevlisi olan 14 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gerekli donanıma sahip olmaları için Afet ve Kriz Yönetimi, Tahliye ve Nakil Eğitimi, Medikal Kurtarma, KBRN Atakları ve Endüstriyel Kazalar gibi konularda eğitim aldığı bildirildi.

Ekibin çevre halkının takdirini toplayarak, herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden görevlerini tamamladığı belirtilen açıklamada, UMKE ekibinin bu başarılarından dolayı tebrik edildiği aktardı.

Sağlık Bakanlığının onayı sonrasında, Dr. Nejdet Topçuoğlu, Ebe Gül Öztürk, Sultan Gülgör, Acil Tıp Teknisyeni Yaşar Yalçın, Özlem Yazar, Gurbet Meç, Nahide Yıldırım, Selami Rüzgar Altun, Sağlık Memuru İskender Aksu, Ersan Öztürk, Halil Fidan, Hemşire Gonca Gül Teke, Şamil Dağlılar, Burak Yurtsever’den oluşan 14 kişilik Edirne UMKE ekibinin 15 gün süre ile Nusaybin Devlet Hastanesinde görev aldığı kaydedildi.

Kaynak: AA