ÇOMÜ Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Sergisi Açıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin eserlerinden oluşan mezuniyet sergisi, açıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpınar, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışında yaptığı konuşmada, sanata ve sanatçıya büyük değer verdiklerini söyledi.

'Sanatın geçmişi varsa gelenekseldir, köklü sanattır' ifadesini kullanan Tokpınar, şunları kaydetti:

'Bizler, geçmişe önem veren, bununla birlikte geleceğe yönelen bir anlayışa sahibiz. Bu serginin açılışını yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum ve birbirinden değerli bu eserleri üretenlerle gurur duyuyor, eser sahiplerini takdir ediyorum. Sanatımızı, sanata değer veren sanatçılarımızı ve akademisyenlerimizi her zaman destekleyeceğiz. Çalışma standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Sanata gönül verenlerin daha rahat ortamlarda eserler üretebilmelerini istiyoruz. Bu sergilerin üniversite tarafından açılması bizleri ümitlendiriyor.'

Açılışa, GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz ile akademisyen, öğrenci ve davetliler katıldı.
Kaynak: AA