Çankaya'da İnşaatlar Hızla İlerliyor

Çankaya’da yapımı bu yıl başlayan inşaatlarda sona yaklaşılıyor. 2016 yılını yatırım yılı ilan eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, Eylül ayında hizmete sunmayı planladığı Bayraktar Çankaya Evi’nin yanı sıra Zafertepe Gündüz Bakımevi inşaatı da hızla ilerliyor.

Çankaya'da İnşaatlar Hızla İlerliyor
Çankaya Belediyesi’nin, kadınların sosyal yaşama kolayca katılabilmesi, çocukların ise modern bir eğitim alabilmesi amacıyla büyük önem verdiği Çankaya Evleri ve kreşlere yenileri ekleniyor. 2016 yılını yatırım yılı ilan eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Eylül ayında hizmete sokmayı planladığı Bayraktar Çankaya Evi’nin yanı sıra Zafertepe Gündüz Bakımevi inşaatı da hızla ilerliyor.

96 ayrı branşta kursların verildiği Çankaya Evlerinin sonuncusu olan Bayraktar Çankaya Evi, engelli vatandaşların da kolaylıkla yararlanabilmesi için engelsiz olarak inşa ediliyor. İçinde çok amaçlı kullanıma uygun büyük bir salonu ve 5 adet dersliği bulunacak Bayraktar Çankaya Evi 270 metrekare üzerine inşa ediliyor.

2 BİN MİNİK ÖĞRENCİYE YUVA

Hizmete açtığı 11 kreş ve 4 etüt merkeziyle okul öncesi eğitimde Türkiye’nin en büyük yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi’nin, Zafertepe’de sona geldiği kreş yapımı da yeni eğitim öğretim dönemine yetişmek üzere hızla ilerliyor.

Çankaya’daki kreşler, Zafertepe’nin yanı sıra Mutlukent, Ata, Yıldızevler ve Çamlıtepe Mahallelerinde dört yeni kreşle birlikte toplam 2 bin minik öğrenciye yuva olacak.

ÖĞRENCİ YURDU EYLÜL’E HAZIR

Eğitime her alanda destek olan Çankaya Belediyesi’nin TED Üniversitesi işbirliği ile yaptığı 420 yatak kapasiteli öğrenci yurdu da belediye-üniversite işbirliği adına örnek proje olarak Mustafa Kemal Mahallesi’nde yükselmeye devam ediyor. Öğrenci yurdu da 2016-2017 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak.
Kaynak: İHA